Home / Kafa sa tetkom / Vesti iz sveta
Vesti iz sveta

Vesti iz sveta

Detinjstvo se završava sa 12 godina

Istraživanja su pokazala da se zbog modernog načina života detinjstvo završava sa 12 godina, da je današnjoj deci, za razliku od ranijih generacija kojima su u istom uzrastu još uvek bile važne igračke, najvažnije kako izgledaju i da budu popularni, kao i da većina devojčica nevinost gubi u 12 godini.

Većina roditelja izjavljuje kako im deca rastu prebrzo, da vrlo rano saznaju sve o seksu a za to krive Internet i poznate ličnosti koje im daju loš primer, kao i da trpe pritisak modne industrije da moraju da budu što mršavija.

Društvene mreže mnogo utiču na prebrzo odrastanje devojčica, smatraju roditelji, one se već u uzrastu od 7 godina takmiče koja će imati veći broj prijatelja na Fejsbuku.

Rezultati istraživanja su šokirali stručnjake koji smatraju da trendovi modernog života deci oduzimaju dragocene godine detinjstva, da deca treba da se igraju a ne da brinu o svom izgledu I popularnosti.

52 meseca, idelana razlika u godinama

Pod uslovom da je žena mlađa!

Razlika u godinama između muškarca i žene je stalna tema rasprava, koliko god da je muškarac stariji to se toleriše, ako je žena starija dobija nadimke kao što su – kuguarka ili polarna lisica.

Istraživanja su pokazala da je idelana razlika u godinama kada je muškarac stariji od žene 52 meseca, odnosno 4 godine i 4 meseca. Ova razlika u godinama obezbeđuje najbolje slaganje, dug odnos i dobru osnovu za negu i vaspitanje dece. Do ove “idealne” razlike se došlo jer je 70% ispitanih žena izjavilo da je idelana razlika u godinama kada je muškarac stariji od 3 do 6 godina.

Samo 1% ispitanih žena izjavile su da razlika u godinama nije važna za uspeh veze.

Krv za podmlađivanje kože

Sigurno ste već čitali na šta su sve spremne svetske zvezde zarad lepote i produžetka mladosti, najnovija vest je da je za podmlađivanje kože lica, pored svih krema koje postoje, najbolja sopstvena krv što je već isprobala Kim Kardašijan. Tretman se sastoji u tome što se iz tela “pacijenta” uzima 10 do 30 ml krvi koja se zatim filtrira da bi se uklinili trombociti a zatim se tom filtriranom krvlju maze lice.

Švedski hirurg koji promoviše ovaj novi način za negu lica kaže da to kožu čini svežom i zategnutom i da ne može doći do alergijskih reakcija kao kada su neki kozmetički preparati u pitanju jer se radi o sopstvenoj krvi.

Svetske zvezde su već “poludele” za ovim tretmanom koji za samo 45 minuta, veruju daje vidljiv efekat podmlađene kože, međutim, pravi efekti, navodi izumitelj ove metode, se mogu videti tek posle nekoliko meseci a jedan tretman košta 4.000 dolara.

Ženama je potrebno više sna nego muškarcima

Naučnici tvrde da je za jutarnju razdražljivost žena kriv nedostatak sna i da je ženama potrebno više sna nego muškarcima.

Nedostatak sna je, po njima, odgovoran za depresiju i razdražljivost, ali i za srčane probleme i povećan broj zapaljenskih procesa u organizmu kod žena, kao i do slabije tolerancije na bol pa imaju utisak da ih celo telo boli ako nisu dobro naspavane.

Rešenje svih problema izazvanih time što malo spavaju naučnici vide u tome da žene obavezno u toku dana treba da odspavaju 25 do 90 minuta kako bi nadoknadile san koji im nedostaje posle čega neće imati nikakve probleme.

Ah, taj Manolo Blanik

Sara Džesika Parker, poznata po seriji Seks i grad i jedna od današnjih ikona mode smatra da je nošenje visokih potpetica tokom godina snimanja na kojima je provodila i do 18 sati dnevno potpuno upropastilo njena stopala. Kada je nedavno iščašila nogu na setu, požalila se kako nijedna kost u njenim stopalima više ne stoji tamo gde bi trebalo da bude. Sve ovo dovelo je do toga da više neće, kako je izjavila, nositi cipele sa vrtoglavo visokim potpeticama sem na crvenom tepihu.

To je tužno, rekla je Sara, noge su me svuda odvele ali su mi na kraju rekle – Znaš šta, stvarno smo umorne, moramo malo da se zaustavimo, mi treba da trajemo duže od cipela.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*