Uskoro sedma po redu internacionalna Tortijada u Jagodini

U Jagodini već pet godina postoji Udruženje građana “ Slatki Osmeh”   koje sačinjavaju vredne žene otvorenog srca i uma, uvek spremne na dobra i slatka dela. ,Cilj im je da pomognu deci bez roditeljskog staranja, deci sa posebnim potrebama kao i starim i nemoćnim licima. Ovo udruženje je organizator Tortijade –  slatke manifestacije koja okuplja učesnike i goste u zajedničkom cilju – prvo vizuelnom , jer podrazumeva izložbu prelepih, umetnički izrađenih torti  a zatim i humanitarnom – sve torte se poklanjaju u humanitarne svrhe.

U toku su pripreme za sedmu internacionalnu Tortijadu koja će se održati 13.aprila 2013. godine u restoranu “Tigar” u sklopu kompleksa jagodinskog zoološkog vrta i izletišta Đurđevo brdo. Učešće na tortijadi mogu uzeti sve žene i ljudi dobre volje koji vole da mese i prave torte i koji vole da se druže. Tortijada je humanitarnog i takmičarskog karaktera, u takmičarskom delu, torte će biti podeljene u tri kategorije: dečije, svečane i torte sa šlagom. Tema je slobodna, prema mašti i želji svake takmičarke ili takmičara, a veličina treba biti najmanje 26 cm u prečniku.

Udruženje “Slatki Osmeh” poziva se sve zainteresovane da uzmu učešće bilo kao takmičari ili posetioci, da uživaju u pravim remek delima, ali i u druženju, osmesima i pozitivnoj energiji koja prati ovaj događaj.

Program Tortijade:

– prijem torti od 09 – 12 časova

– pregled torti od strane žirija i otvaranje izložbe za posetioce je od 12 časova

– proglašenje pobednika u 14 časova

– podela torti udruženjima i porodicama od 15 časova.

Svi zainteresovani za učešće na Tortijadi mogu da se prijave na telefone 035/253-029 ili 069/253-0290 i putem  web sajta na adresi http://www.slatkiosmeh.org/prijava.php najkasnije do 07.04.2013. godine. Prijave su obavezne.

Izveštaj sa prošlogodišnje Tortijade možete pogleati ovde.

pobednička torta 2012pobednička svečana torta 2012

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *