Štampač za kreiranje savršene haljine

Nema žene koja nije, gledajući u svoj ormar krcat garderobom, zavapila kako nema šta da obuče, žaleći se da joj je nešto malo, nešto veliko, nešto izmodelo. I nema one koja u tom trenutku nije poželela čarobni štapić kojim bi u sekundi sebi stvorila idealnu haljinu za izlazak, ili idealni poslovni komplet koji bi joj odjednom vratili osmeh na lice.

Džošua Haris, dizajner, smatra da će biti miljenih svih žena sveta ukoliko mu pođe za rukom da u delo sprovede ono što mu je na umu, a to je štampač kojim će svaka žena, u svojoj kući, moći da ima haljinu kakvu poželi. Čista naučna fantastika, rekli bismo.

Svrha ovog štampača bi, kako Džošua kaže, bio da žene učini srećnima, smanji troškove kupovine i isporuke i smanji otpad. Ovaj revolucionarni štampač će pomoći ženi da, nakon što na Internetu odabere haljinu koja joj se dopada, izabere tkaninu, boju i veličinu, jednim jednostavnim klikom tu odabranu haljinu odštampa kod kuće.

Ako se pitate kako je to moguće, Džošua objašnjava da će se to postići upotrebom posebnih kertridža u kojima će boja za štampanje biti zamenjena pamukom, vunom, svilom ili nekom drugom vrstom tkanine koji će se zamenjivati, kada se potroše, isto kao svi ostali kertridži. Sve ovo bi smanjilo potrošnju materijala i reciklažu neupotrebljive odeće i, naravno, usrećilo žene.

Iako ovo spade u domen naučne fantastike, Džošua tvrdi da nije tako, da će se ovi štampači pojaviti u bliskoj budućnosti, već 2050. godine, na nama je samo da sačekamo.

štampač umesto ormara
Štampač umesto ormara

Izvo vesti i fotografija: donna.fanpage.it

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *