Home / Tetkina Kuhinja / Rižoto sa piletinom, brokolijem i tikvicom
Rižoto sa piletinom, brokolijem i tikvicom

Rižoto sa piletinom, brokolijem i tikvicom

Lepo lagano jelo koje se brzo sprema i koje je u skladu sa lepim, prolećnim vremenom.

Potrebno je:

1 šolja žutog pirinča

1 manja glavica brokolija

1 tikvica

400 g pilećeg filea

1 veća glavica crnog luka

2 veće šargarepe

1 kašičica suvog peršuna

2 kašičice soli

biber po ukusu

pola kašičice belog luka u granulama ili 2 čena svežeg

Iseckati krupno crni luk i propržiti ga na ulju, dodati pileći file isečen na štapiće, posoliti, pobiberiti i propržiti sve na jačoj vatri oko 10 minuta. U to dodati  šargarepu isečenu na kolutove, brokoli iscepkan na cvetiće i tikvicu isečenu na kockice. Promešati, dodati beli luk i sve zajedno prodinstati još oko 10 minuta.

U to zatim dodati opran pirinač i preliti sa dve šolje vode. Kada sve zajedno provri, promešati, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko pola sata, dok pirinač ne upije vodu. Mešati povremeno i paziti da ne zagori. Na kraju dodati peršun. Servirati sa svežom salatom ili uz pavlaku.

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*