Home / Kafa sa tetkom / Renovirano Odeljenje abdominalne hirugije Univerzitetske dečje klinike
Renovirano Odeljenje abdominalne hirugije Univerzitetske dečje klinike

Renovirano Odeljenje abdominalne hirugije Univerzitetske dečje klinike

Telekom Srbija donirao sredstva za opremanje renovirane klinike u Tiršovoj 

Kompanija Telekom Srbija donirala je sredstva pomoću kojih je opremljeno renovirano Odeljenje abdominalne hirugije Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Nakon radova koji su trajali tri meseca, u odeljenju su mesto našli i novi, medicinski savremeniji kreveti koji će najmlađim pacijentima omogućiti udobniji boravak tokom postoperativnog perioda.

„Kao kompanija sa visokorazvijenom svešću o stanju u domaćem zdravstvu, Telekom Srbija tradicionalno ulaže u poboljšanje uslova za lečenje u zdravstvenim ustanovama, pogotovo u onima u kojima lekarsku pomoć dobijaju najmlađi. Na taj način doprinosimo da uslovi za boravak deci u ovakvim ustanovama budu bar malo prijatniji. Kada je reč o Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, pored ove donacije, pomogli smo i renoviranje Odeljenja za dečju dijalizu. S obzirom na to da smatramo da je zdravlje naše najveće blago i da bi briga o zdravlju trebalo da bude na vrhu liste prioriteta, trudićemo se da i ubuduće izdvajamo sredstva i pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Ovom priliom pozvala bih i druge društveno odgovorne  kompanije da nam se pridruže i pomognu rad svih zdravstvenih ustanova u Srbiji“, izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija.

Prof. dr Zoran Golubović, načelnik Odeljenja abdominalne hirurgije i Marija Bošković, direktorka sektora za PR Telekoma Srbija

„Uz neizmernu zahvalnost svim donatorima koji su omogućili da ovo odeljenje danas izgleda ovako prijatno i lepo, želim da naglasim da ovakve akcije moraju postati i ostati stalne. Ako imamo u vidu da godišnje oko 1.300 malih pacijenta provede deo svog života na ovom odeljenju, onda je i važnost ovoga jasna. Dečja klinika se obnavlja i renovira takoreći neprekidno, i kada se zaokruži ceo krug, moramo početi sa popravkom i renoviranjem onoga što je sređeno pre 10 do 15 godina“, izjavio je prof. dr Zoran Golubović, načelnik Odeljenja Abdominalne hirugije.

Telekom Srbija kroz različite aktivnosti doprinosi razvoju društva i pomaže zajednicu u kojoj posluje, pružajući podršku inicijativama od najšireg društvenog značaja, a donacija Univerzitetskoj dečjoj klinici još jedna je u nizu aktivnosti koje kompanija sprovodi u okviru svog društveno-odgovornog poslovanja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*