pšenica kao prilog

Predlog za današnji ručak – šnicle od belog mesa sa prilogom od kuvane pšenice

Potrebno je :

600 g pilećeg filea

soja sos

vegeta

so i biber

brašno

četiri čena belog luka

kašika pavlake

Šnicle od belog mesa posoliti, staviti suvog začina, pobiberiti, preliti soja sosom i ostaviti u „dresingu“ oko sat vremena. Uvaljati u brašno samo s jedne strane i stavljati na vrelo ulje u kome je prethodno kratko propržen sitno seckan beli luk,  potom ih okrenuti, a zatim naliti vodom da prekrije meso. Dinstati oko pola sata. Na kraju dodati jednu kašiku pavlake.

Kuvana pšenica kao prilog

Potrebno je:

1 šolja pšenice „belije“

1 veća šargarepa

suvi začin (vegeta)

so, biber, peršunov list

Pšenicu oprati, naliti sa tri šolje vode i kuvati oko 2 sata. Šargarepu do pola izrendati a drugu polovinu iseckati na kolutiće, propržiti kratko na maslinovom ulju zajedno sa kuvanom i proceđenom pšenicom a zatim dodati vodu da prekrije žito i kuvati još oko 45 minuta. Po potrebi dodavati toplu vodu. Na kraju sipati suvi začin po ukusu i posoliti (inače, svako „teško“ zrno koje zahteva dugo kuvanje se soli na kraju). Dodati peršunov list i biber i prilog je gotov.

pšenica kao prilog

Prijatno!

Recept poslala Esma Šebek Ademi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *