Home / Kafa sa tetkom / „Plavosaurus“ – nastavak: prva pobeda i povreda
„Plavosaurus“   – nastavak: prva pobeda i povreda

„Plavosaurus“ – nastavak: prva pobeda i povreda

U prethodnom delu: počeo je još jedan običan dan u školici. Andreja, Danilo, Vid, Mia, Mimi, Markić i Nadja ne mogu da slože, samo se svadjaju. Vaspitačica Vida  ih organizuje, ali telefon zazvoni i ona napušta prostoriju. Deca nastavljaju da se igraju. Kad se sudare u igri „Hoki Koki“ desi se čudo, pretvore se u sedmoglavog plavog dinosaurusa. Plavosaurus kreće da ispituje okolinu i mora da rešava probleme kako da uskladi želje za kretanjem, hranjenjem, pojenjem kada sedam glava misli različito. Sloga im je neophodna posebno kad sretnu najvećeg krvoloka koji je živeo na našoj planeti – Tiranosaurusa. Da li su završili u njegovom stomaku, čitajte u nastavku.

VII PRVA POBEDA

     Teško је zamisliti šta је bilo u glavicama

naših petogodišnjaka  kојi su čarolijom postali sedmoglavi dinoasaurus biljojed, tako omiljena gozba za jednog krvnika mesoždera. Hoće li završiti u stomaku Тiranosaurusa? Kakav је to lovac kојi će da ih vadi iz tog stomaka kао što је spasao Crvenkapu i baku, ili sedam jarića?

Autor: Ljiljana Jerinić

One comment

  1. “Plavosaurus” je nastao u Školici “Igrici sveznalici”. Tadašnja grupa dece bila je fascinirana dinosaurusima (objašnjivo jer je to oralna faza razvoja ). Vid i Danilo su znali sve latinske nazive svih dinosaurusa. Našla sam u Oksfordovoj enciklopediji za decu tekst koji se bavio temom kako su biljojedi uspeli da prežive u to vreme kada su živeli mesožderi, moćni kao Tiranosaurus. I objašnjenje je bilo da su Diplodok, ili Brontosaurus imali dva mozga (u glavi i u lumbalnom delu) i da su bili pametniji od mesoždera. Osim toga bili su i veći, odnosno viši u ovom slučaju i to su koristili tako što bi, kada su uz jezero, more… ulazili u vodu sve do brade, a Tiranosaurus nije znao da pliva, te nije mogao toliko duboko da zagazi. Deca su se setila toga kada su u igri smišljali kako da pobede čudovište. Bila sam srećna, jer primena je najviši vid znanja. A i kreativnosti. Moja divna deca 🙂
    Ilustracije je uradila devojčica koja je tada dobila kompjuter, mišem crtajući u Paintu, lakoćom virtuoza.Deca su,najveći umetnici! Psihološke teorije su to ugradile u svoje koncepte, na primer TA kaže da nema umetnosti bez Slobodnog Deteta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*