Pileća čorba sa brokolijem i tikvicom

Gusta čorba sa odličnom kombinacijom povrća i bogatim, punim ukusom za ove ni zimske ni prolećne dane.

Potrebno je:

1 manje pileće grudi

1 manji cvet brokolija

1 tikvica

2 šargarepe

1 glavica crnog luka

peršunov list

so, biber, vegeta po želji

Propržiti na malo ulja sitno seckanu glavicu luka, dodati isečene pileće grudi i šargarepu isečenu na kockice, promešati, ovlaš propržiti, naliti sa oko 2 itra vode  i kuvati oko pola sata. Zatim dodati brokoli iscepkan na cvetiće i tikvicu isečenu na kockice. Posoliti, pobiberiti i kuvati sve zajedno još oko pola sata. Izvaditi komade piletine, očistiti od kožice i kostiju , iseckati sitno i vratiti u čorbu. Prokuvati sve još 3-4 minuta i čorba je gotova. Posuti svežim ili suvim peršunom na kraju.

Prijatno!

Gordana Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *