Gusta čorba sa odličnom kombinacijom povrća i bogatim, punim ukusom za ove ni zimske ni prolećne dane.
Potrebno je:
1 manje pileće grudi
1 manji cvet brokolija
1 tikvica
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
peršunov list
so, biber, vegeta po želji
Propržiti na malo ulja sitno seckanu glavicu luka, dodati isečene pileće grudi i šargarepu isečenu na kockice, promešati, ovlaš propržiti, naliti sa oko 2 itra vode i kuvati oko pola sata. Zatim dodati brokoli iscepkan na cvetiće i tikvicu isečenu na kockice. Posoliti, pobiberiti i kuvati sve zajedno još oko pola sata. Izvaditi komade piletine, očistiti od kožice i kostiju , iseckati sitno i vratiti u čorbu. Prokuvati sve još 3-4 minuta i čorba je gotova. Posuti svežim ili suvim peršunom na kraju.
Prijatno!
Gordana Radojković