Lutka u izlogu koja je oduševila žene

Unazad godinama se žalimo da konfekcijski brojevi nisu više ono što su bili, odnosno da je današnja garderoba mnogo manja nego ranije iako je označena istim brojevima. Kad šetate pored izloga uglavnom možete videti anoreksične lutke i nema žene koja se nije zapitala za kakvu ženu šiju sve te modele, kao što nema žene koja ispred izloga ne počne da sumnja da je predebela.

Lutka u izlogu ima savršenu liniju, savršene duge noge, savršenu zadnjicu i savršene grudi, ispred nje se skoro svaka žena oseća ružnom i debelom a modni kreatori već decenimaja forsiraju anoreksične manekenke i stereotip o idealnim proporcijama koji je daleko od realnosti.

Ono što većina žena priželjkuje, da ne moraju da izgledaju kao manekenke i da budu prihvaćene u svetu mode sa svojim oblinama, najzad možda postane stvarnost.

Švedski lanac prodavnica odeće Ahlens postavio je nedavno u izlog lutku, kako su je neki nazvali, “predimenzioniranih oblina”, koja podseća na pravu ženu sa kojom žene mogu da se identifikuju.

Foto: facebook.com/WOMENSRIGHTSNEWS
Foto: facebook.com/WOMENSRIGHTSNEWS

Fejsbuk grupa Women’s Rights News  postavila je 12. marta na svojoj strani sliku ove lutke uz komentar – Ova lutka izgleda kao prava žena, koja je od tada prikupila više od 63.000 lajkova i preko 3.000 komentara.

Ova fotografija je izazvala mnoge debate, većina žena je oduševljena lutkom koja ima realne dimenzije tela dok neki drugi smatraju da će ovakve lutke opravdati gojaznost žena.

Mnogi ženski portali veću su na svojim stranama pozvali žene da glasaju da li bi volele ovakve lutke u izlozima ili i dalje žele nerealno mršave lutke u modelima koje ne može da obuče prosečna žena.

4 comments

  1. A ove lutke su gojazne pa ce opravdati gojaznost? Pa dobro, onda onima koji zele dimenzije lutaka dati lutke da se vencaju sa njima, a oni kojima ovo nije debelo mogu da nastave da zive sa zenama – prirodna selekcija, nista vise.

  2. Meni ne izgledaju gojazno. Sasvim su normalne za razliku od onih anoreksicnih . Ukusi su razliciti a muskarci generalno ozene normalne zene jer vole obline a ne ofingere. 🙂

  3. @Marouk Ne znam po cemu ti mislis da su gojazne. Ima nas raznih visina, velicina i sirina. @Saska Ja imam prijateljicu koja je niza od mene i dosta mrsava, jede kao kamiondzija i nije gojazna. Naslusala se je ona komentara o anoreksiji. I to je generalizacija, ja izgledam ko’ dve nje zato sto sam visa i deset kila teza. Sta sad ja sa svojih 57 kila na visini od 172 i sa gradjom sportiste izgledam gojazno. Trebalo bi ljude vise da brine svoje zdravlje a ne ko je gojazan a ko anoreksican. Muka mi je od stereotipa.
    Gledajte manje fotosopovane reklame i casopise a vise brinite o svom zdravlju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *