FreeDigitalPhotos.net

“Generalno spremanje” stopala za letnju obuću

Za tri dana zvanično stiže proleće, meteorolozi kažu da je vreme da ispratimo zimu i da će temperature biti sve više, pravo je vreme za sređivanje stopala koja su cele zime mučena čizmama.

U toplu vodu, vodite računa, ne pretoplu, da vam se stopala ne bi “skuvala” sipajte šaku morske soli i kašiku sode bikarbone i uronite noge. Dok su u vodi, lagano ih masirajte rukama, dobro je da malo “pomognete” cirkulaciju i kozmetičkom “alatkom” koju inače koristite uklonite sloj mrtvih ćelija. Morska so će za to vreme hidrirati kožu stopala a soda bikarbona će je osvežiti.

Pošto su stopala, naročito onima koji dugo sede, sklona oticanju, lek protiv ovoga je da u toplu vodu, nevezano za prethodni tretman, stavite dve kašike ruzmarina i dok se voda ne ohladi to temperature koja vam više ne prija, takođe masirate stopala kako biste pospešili cirkulaciju. Osetićete kako su vam stopala laka i ovo možete raditi kad god osetite težinu u stopalima ili su vam naduvena.

Nakon što ste stopala počastili jedim od ova dva tretmana, namažite ih nekom hidrantnom kremom, posebnu pažnju posvetite petama, koje su, kao što znate, najviše sklona tome da stvaraju zadebljalu kožu ili da pucaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *