Onion Rings (pohovani kolutovi crnog luka)

Pohovano je ukusno iako, nažalost, nije baš zdravo. Navikli smo da spremamo pohovane šnicle, pohovano povrće kao što su karfiol, tikvice, paprike, šampinjoni. Inspirisana jednim od najboljih food-blogova Moje grne, pohovala sam crni luk. Izuzetno ukusno i hrskavo, jedino što treba malo vremena i strpljenja da se svaki kolut luka posebno odvoji i ostane ceo.

Što se materijala tiče, potrebno je nekoliko glavica crnog luka, jaja, prezle, brašno i ulje.

Probajte:

3 glavice crnog luka (srednje)

2 jaja

brašno

prezle

so

Luk iseći na deblje kolutove, odvojite ih na „krugove“ vodeći računa da vam se ne „polome“,  posoliti i svaki uvaljati u brašno, jaje, pa u prezle. Pržiti u ulju, u dubokoj posudi (da plivaju), dok dobro  porumene. Pržene vaditi na salvetu da upije masnoću. Služiti uz svežu salatu, kao prilog mesu, jelu, uz sosove po želji…

Prijatno!

Gordana Radojković

2 comments

  1. Joj, ja bih mogla da ih jedem svaki dan. 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *