Home / Tetkina Kuhinja / Salsa tortilje
Salsa tortilje

Salsa tortilje

Salsa je pikantno ljuti sos a i začin. Ovaj izraz odnosi se i na ritam po kome je kasnije nazvan i ples. Salsa  tortilje su punjene piletinom i mešavinom raznih začina među kojima se obavezno mora naći čili papričica. Služe se sa kiselom pavlakom.

Potrebno je:

16 gotovih tortilja

Za punjenje:

500 g pilećeg filea

1 čen belog luka

pola kašičice mlevene čili papričice (može više, može manje, po želji)

mešavina raznih začina, kari, biber, origano, peršun…so

2-3 kašike ulja

kečap

300 g kačkavalja

kisela pavlaka

Pileći file iseckati na kockice, pomešati sa svim začinima, posoliti i ostaviti da odstoji u nauljenoj šerpi najmanje dva sata (može se spremiti i dan ranije). Propržiti zatim na jakoj vatri da meso bude ni tvrdo ni mekano.

Svaku tortilju premazati kečapom, staviti malo „fila“ i uviti kao palačinku. U pravpougaonu posodu za pečenje ređati jedno do druge i odozgo bogato posuti rendanim kačkavaljem.

Peći u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Služiti vruće, premazano kiselom pavlakom.

Odlično posluženje, preporučujem da prvom prilikom obradujete i iznenadite svoje goste .

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*