Deset stvari koje žene rade u filmovima ali nikada u životu

Italijanski sajt  donnaclick pozabavio se nekim scenama u filmovima u kojima žene rade ono što nikada ne bi u stvarnom životu mada su situacije iste ili slične.

Razgovor telefonom

Žene, mada je ovo karakteristično i za muške likove, nikada ne kažu  – zdravo, doviđenja, kada završavaju telefonski razgovor, kada kažu šta imaju ili saslušaju sagovornika, jednostavno samo prekinu vezu.

Bidermajer

Tretnutak kada mlada baca bidermajer je jedan od najlepših trenutaka na svadbama, simbolično, devojka koja ga uhvati je sledeća koja će se udati. U stvarnosti, mlada se okreće, baca buket cveća, hvata ga devojka koja može najviše da skoči ili ima najduže ruke. Ponekad i ona koju bidermajer pogodi pravo u glavu. U filmovima, čak i kada su romantične komedije u pitanju, hvatanje bidermajera se pretvara u vrištanje, grebanje, otimanje, borbu do smrti.

Šminka i frizura

U flmovima, šta god da se desi ženi, saobraćajna nesreća, plivanje sa trenucima davljenja, posle noći pune alkohola, žurki, oluja, žene imaju savršenu šminku i frizuru, svuda, čak i u bolničkim krevetima, ponekad toliko savršene da odmah može da stupi na crveni tepih.

U teretani

Stara izreka kaže da ona žena koja želi lepo da izgleda mora malo i da se pomuči i da trpi. Za dobru figuru žena će satima da trči na traci, da vežba u teretani,  i dok se svi oko nje znoje, njena kosa će i dalje biti uredna, šminka savršena a peškirom će obrisati samo dlanove jer se ostali delovi tela ne znoje

Dome slatki dome

Radnja većine ljubavnih i romantičnih filmova dešava se u Njujorku, glavni ženski likovi imaju divne stanove sa još divnijim pogledom, na najboljim lokacijama, bez obzira kog su uzrasta i čime se bave. Fantazija prevazilazi stvarnost čak i u ovom slučaju.

Donji veš

U bilo koje doba dana glumica će biti u donjem vešu u svojoj kući i tako će otvoriti vrata kada neko zazvoni.

Posao

Čim završe škole, žene u filmovima, iako na pragu dvadesetih godina, dobijaju dobro plaćene poslove na kojima preko noći napreduju. Još dok ne dobiju posao žive na 5. aveniji (pogledaj Dome slatki dome).

Potpetice od 12 centimetara

Glumice savršeno balansiraju na potpeticama od 12 cenitmetara bez obizra gde se nalaze, na mesto i vreme, od kancelarije do gradilišta. Svi znamo šta znači stajati pola sata na ovako visokim potpeticama.

Padovi

U većini ljubavnih filmova, iako veoma stabilna na potpeticama od 12 centimetara, glavna glumica će neobjašnjivo, iz čista mira, na najrazličitijim mestima pasti i izgledati kao nevina bespomoćna devojka kojoj je potrebna zaštita. Nailazi čovek njenih snova.

Volela bih

On je zove na sastanak, večeru, u šetnju, na krstarenje, na sahranu njegove mame. Ona nikada ne odgovara – hoću, neću, hvala, sa zadovoljstvom, već – volela bih, kao da se izvinjava. Do sledeće scene gledaoci pojma nemaju da li je pristala ili ne.

Ilustracija: guardian.co.uk – Sex and The City

One comment

  1. Mene uvek fascinira kako glumice u filmovima ulaze u svoje mračne stanove, i ne pale svetlo. A, onda, iz mraka neko iskoči. U životu, valjda, kad otvoriš vrata, prvo upališ svetlo u hodniku.
    Takođe, jako mi je zabavno, kad kuvaju, one nemaju nikakve otpatke, ljušte povrće i kora se samouništava, nema brisanja, nema krpa, nema isparavanja od kuvanja, nema šerpi koje kipe… Divota.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *