Promenite svet zagrljajem

Pre tri dana, 21. januara, obeležen je Međunarodni dan zagrljaja koji je ustanovljen 1986. godine, jednog od gestova kome nisu potrebne reči, koji teši, ljude čini bliskijima i koji je svakome potreban. Tog dana, Dejvid Parsons iz Kalifornije pokušao je da obori Ginisovi rekord i da za 24 sata zagrli 10.000 ljudi, čime je, jer su se ovi zagrljaji plaćali, kao i putem donacija, hteo da prikupi 100.000 dolara za jednu neprofitnu organizaciju koja se bavi pomaganjem deci oboleloj od raka, od pomoći u lekovima do toga da im ispunjava želje i tako im život u bolesničkoj postelji učini lakšim i lepšim.

Pre dve godine, Dejvid je izbugio prijateljicu koja je bolovala od raka, sa kojom je često pričao o tome kako bi želeli da promene svet. Kako svet ne menjaju samo velika dela već i sasvim mala i jednostavna, kao što je zagrljaj, Dejvid je ovim postupkom želeo da ispuni poslednju želju svoje prijateljice, da pomogne deci koja se leče od bolesti za koju najčešće nema leka.

Pokušaj da obori Ginisov rekord počeo je kasno uveče 20. januara i završio se uveče sledećeg dana, ali Dejvid nije uspeo, zagrlio je samo 3.162 osobe i prikupio 2.062 dolara, tako da već planira drugi pokušaj.

Organizacija koju Dejvid želi da pomogne je Grantove želje, neprofitna organizacija koja obogaćuje živote dece koja se leče od raznih oblika karcinoma, od kojih mnoga od njih umru pre nego što završe sa terapijom nakon što su mesecima bila prikovana za bolničku postelju.

U zaglavlju – Dejvid Parsons, foto: riveramediapr.blogspot.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *