Parfem za bebe, glupost iz sveta modne industrije

Pre par dana, modna kuća Dolce & Gabbana obavestila je svoje pratioce na Tviteru i Instagramu da će uskoro tržištu ponuditi nov parfem što ne bi bilo čudno da se ne radi o parfemu za bebe. Najavljujući ovaj parfem rekli su da će to biti uniseks mirisna tečnost bez alkohola koja će mirisati na bebe i koja će kod svakoga izazivati želju da zagrli bebu koja bude mirisala na ovaj parfem, bilo da je ženskog ili muškog pola. Uniseks karakteristiku ovog budućeg parfema smatraju onim što će ga krasiti jer ide u korak sa višegodišnjim kampanjama o rodnim ulogama koje se nameću ljudima a počinju još od rođenja izborom roze garderobe za devojčice, plave za dečake, igračkama i sličnim, čime se jasno pokazuje kog je pola beba. Uz ovo obaveštenje puštena je i fotografija pakovanja budućeg parfema, pastelno narandžaste boje, kao i cena, ovaj parfem će koštati oko 40 eura.

Većina ljudi bi na pitanje koji je najlepši miris na svetu odgovorila da je to miris bebe, zato je s pravom, čim je objavljena ova vest, većina i prokomenarisala da ne razume zašto bi neko sutra kupovao parfem za bebe koji bi pomogao da bebe mirišu na bebe. Bebina koža treba da miriše kao bebina koža, naglašavaju, ne treba joj ništa što bi oponašalo taj najprirodniji i najlepši miris na svetu.

Iako veoma uspešna, ova modna kuća, trenutno je suočena sa žestokim kritikama i upozorenjima da će sa ovim parfemom doživeti krah jer većina smatra da roditeljima beba nije moguće baš sve podmetnuti pod oznakom da je u trendu, naročito ne nešto što je samo po sebi besmisleno.

Ali, sutra, kada se ovaj parfem bude pojavio na tržištu, možete se zakleti da će se srpske trendeseterke utrkivati koja će prva da naprska svoju bebu parfemom koji miriše na kožu bebe. Koliko god besmisleno bilo.

Foto: sposamania.it

2 comments

  1. Parfemi za bebe postoje vec godinama. Burberry je izbacio parfem za bebe vec par godina a takodje ga imaju u Nanos, Zara, i H&M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *