Čokolešnik šnite

Ako volite sočnu tortu sa koricama, ovo je idealna poslastica.

Potrebno je :

Za koru:

7 jaja

200 g šećera

100 g čokolade za kuvanje

150 g lešnika

2 kašike mlevenog keksa

Za fil :

5 jaja

200 g šećera

100 g čokolade

250 g maslaca

Penasto umutiti žumanca sa šećerom i dodati istopljenu čokoladu. Promešati i dodati mleveni lešnik i mleveni keks. Umutiti sneg od belanaca i postepeno, kašiku po kašiku, dodati u pretodnu smesu dok se lepo ne sjedini, uz lagano mešanje. Izliti u veliki pleh od šporeta obložen papirom za pečenje. Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepen. Ohlađenu koricu podeliti na tri uzdužna jednaka dela i filovati.

Fil :Umutiti jaja sa šećerom, izlomiti čokoladu i kuvati na pari dok se ne zgusne da se prilikom mešanja vidi dno. U vruće umešati omekšali maslac i dobro sjediniti.

Filovati korice dobro ohlađenim filom. Ukrasiti po želji i ostaviti u frižderu da odstoji bar jedan dan pre služenja.

Prijatno!

Gordana Radojković

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *