Home / Tetkina Kuhinja / Zimski kuglof
Zimski kuglof

Zimski kuglof

U skladu sa godišnjim dobom a u susret praznicima, ukusan i mirisan kuglof koji je praznik sam po sebi.

Potrebno je:

2 jaja

2 šoljice šećera

50 g suvog grožđa potopljenog u rumu

50 g suvih šljiva

50 g seckanih ili mlevenih oraha

1 šoljica ulje

2 šoljice brašna

½ kesice praška za pecivo

50 g maslaca

kristal šećer za posipanje

Umutiti mikserom jaja sa šećerom a onda postepeno dodati suvo grožđe, seckane suve šljive i orahe. Lagano umešati varjačom i brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje. Sve izliti u dobro podmazan kalup za kuglof i peći na 180 stepeni, oko 20 minuta. Kada je pečeno premazati istopljenim maslacem i posuti kristal šećerom.

Napomena: ako imate veći kalup , udvostručite meru.

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*