Pita sa sirom i prazilukom

Pita za doručak, pita za večeru a ponekad i za ručak i uz ručak. Omiljena nam je i slatka i slana i uvek je odlično posluženje  za očekivane ali i iznenadne goste. Preporučujemo da pakovanje kora uvek imate u zamrzivaču. Ovaj recept je upravo za one kore koje su nam u zamrzivaču i kada nam treba da ih brzo u upotrebimo jer se koriste izlomljene (ili iscepkane ako su sveže):

Potrebno je:

½ kg kora

400 g  sira

1 praziluk

3 jaja

1 čaša (od jogurta) jogurta ili mleka

1 čaša ulja

1 prašak za pecivo

susam za posipanje

U  većoj posudi mutiti mikserom jaja i sir, dodati praziluk isečen na kolutove, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Kada se sve dobro sjedini, dodati iscepkane kore i sve zajedno promešati i izliti u podmazan pleh. Posuti susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Prijatno!

Gordana Radojković

2 comments

  1. Isprobana sinoc, ukusna, svi odusevljeni!Uvrsceno u repertoar recepata!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *