FreeDigitalPhotos.net

Ono kad znaš zašto – novogodišnji humanitarni koncert MMI Rok akademije

U utorak, 11. decembra 2012. godine, u 20 sati,  na velikoj sceni Ustanove kulture Palilula (Mitropolita Petra br. 8, Beograd), polaznici MMI Rok akademije sviraće Novogodišnji humanitarni koncert, zajedno sa Bajagom, Đuletom (Van Gogh), Nevernim bebama i Čuturom .

Svesni da se različitim pristupima pojam “humanitarnog” prilično “pohabao”, polaznici ove akademije rešili su da svoju društvenu odgovornost ostvaruju kroz povezivanje dece sa muzikom. Ove godine plan je da  deci koja se leče od malignih i teških bolesti i puno vremena, zbog teških i  napornih terapija , provode van svojih kuća, poklone instrumente. Želja im je da ih i sami koriste ali i da budu na raspolaganju i gostima koji dolaze da se sa njima druže. Instrumenti će biti poklonjeni udruženjima NURDOR i Zvončica, a sama akcija će biti kompletno dokumentovana i potpuno transparentna.

MMI  tako ispunjava deo svoje misije, koja, sem muzičkog obrazovanja mladih, podrazumeva i uključivanje sve dece u svet muzike, posebno one kojoj je to pravo  i zadovoljstvo ugroženo životnim okolnostima. Polaznici Akademije ne uče samo da sviraju, već i da budu   ljudi koji će umeti da podele dobro sa onima kojima je najpotrebnije.

MMI je prva Rok akademija na ovim prostorima, osnovana u septembru 2011. godine Potvrda da dobre ideje okupljaju najkvalitetnije ljude  su predavači  Saša Ranđelović Ranđa,  Aleksandar Lokner,  Dušan Duda Bezuha, Čeda Macura,  Ljilja Ranđelović. Od januara 2012.godine,  predavačkom timu pridružio se i Dado Topić. MMI vode dekan Miroslav Cvetković i direktor Ivan Ristić.

Za đake i predavače na Akademiji veliko je zadovoljstvo što su najveće zvezde domaće rok muzike prihvatile poziv da učestvuju u ovom koncertu i što će svoje hitove svirati i pevati zajedno sa mladim muzičarima. Probe koje se održavaju ovih dana potvrđuju da je njihovo poverenje u mlade kolege bilo opravdano. Uz njihove, na programu su i pesme najvećih svetskih majstora roka – Hendriksa, Kleptona, Tine Tarner, Arete Frenklin, Vondera, Almana, Henkoka i mnogih drugih.

Ulaznice će plaćati odrasli, dok je, kao i za ostale koncerte MMI, za decu ulaz besplatan.

Za sve dodatne informacije, eventualna gostovanja, fotografije ili intervjue, kao i za dolazak na koncert, možete kontaktirati MMi, ne telefone 011/2763 580 i 066/16 12 88 ili putem mejla kabinet@mmi.rs..

Posetite ovaj koncert i budite deo ove akcije koja za cilj ima da obraduje decu obolelu od teških bolesti, od  broja prodatih ulaznica zavisi  šta će ova deca dobiti. Neka to bude vaš novogodišnji poklon ovoj deci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *