FreeDigitalPhotos.net

Kada je lepota hendikep

Najverovatnije da ste puno puta pročitale savete koje trikove da koristite kako bi što bolje izgledale na razgovoru za posao, kako da se igrate svojom seksualnošću što pritajeno poručuje da ne morate biti stručne ili da nikada nećete biti stručne kao muškarci jer ovo njima nikada ne savetuju, budite seksi na radnom mestu, stotine i stotine poruka koje žene uvek i svuda svode na seksualni objekat.

Sigurno ste čule i neku priču da je neka ženska osoba diskriminisana na radnom mestu zato što je priroda nije obdarila lepotom, takva žena će retko biti žrtva sekusalnog uznemiravanja, pre će biti žrtva neslanih šala.

Ako je žena lepa i zgodna, smatra se da ne mora biti stručna. Ako nije po današnjim standardima lepote, mora biti stručna ali će opet biti meta tračeva da najverovatnije tako ružna nema intimni život pa se posvećuje poslu.

Žene su, koliko god društvo napredovalo i počelo da shvata da su “i žene ljudi” uvek na meti šala, doskočica, seksualnih aluzija – šta bi joj neko radio, i onih aseksualnih – šta joj neko ni za šta ne bi radio.

Supruge šefova su vrlo često ljubomorne na saradnice svojih muževa, ako smatraju da su lepše od njih koristiće svaku priliku da ih olajavaju iako o njima uglavnom ne znaju ništa sem kako izgledaju, ako ih ne smatraju konkurencijom praviće od njih svoje “ortakinje” pomoću kojih će kontrolisati svoje muževe kada su im daleko od očiju, na radnom mestu.

Ovakva ljubomora je Melisu Nelson, stomatološku asistentkinju iz Ajove koštala posla. Supruga njenog šefa je, smatrajući da predstavlja pretnju njenom braku jer je previše zgodna, insistirala da dobije otkaz.

I tako je Melisa, posle deset godina rada, dobila otkaz, ni zbog nestručnosti, ni zbog greške, ni zato što je imala aferu sa svojim šefom, već zbog toga što je zgodna a to jedna supruga ipak nije mogla da podnese.

Da je zgodna i da nije prijatno raditi sa njom priznao je i nesrećni suprug.

Naravno, Melisa je podnela tužbu zbog diskriminacije i neosnovanog otpuštanja sa posla ali je Vrhovni sud u Ajovi presudio da nema diskriminacije već da je otkaz, sa gledišta osećanja Melisinog šefa i njegove supruge sasvim osnovan.

Nakon donošenja presude, advokat ugroženog šefa izjavio je da je ova presuda u stvari “pobeda porodičnih vrednosti”, dok je Melisin advokat izjavio da je Ajova jedna od retkih država u SAD koja ne priznaje diskriminaciju žena.

Na kraju, mnogo žena smatra da za neke afere njihovih supruga ili eventualne razvode nije kriv suprug, ili oboje jer nisu umeli da čuvaju i održavaju svoj brak, već neka žena koja se, gle drskosti, okomila na njihovog supruga i uspela da prekine njihovu bračnu idilu. Time, naravno, svoje supruge svode na nivo nižih organizama koji ne umeju da misle već idu samo za svojim instiktima.

Bračnu idilu, odnosno, jedan čvrst brak, teško može da poremeti neko treći.

Porodicu nikada ne skrnavi neko treći več isključivo članovi porodice.

Na ženama će i dalje ostati veliki teret kako, po savetu, da budu dovoljno atraktivne za svoje šefove, tek toliko da im bude lakše da rade u lepom okruženju i dovoljno neatraktivne za njihove supruge kako bi sačuvale posao.

Do jednog lepog dana kada ćemo pročitati da je neki muškarac dobio otkaz jer je previše zgodan a šefica izjavila da se osećala kao da ima lambordžini u garaži koji ne može da vozi, isto ono što je izjavio smerni stomatolog iz Ajove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *