Ćureća čorba

Idealna je za hladne zimske dane, da dočeka smrznute nosiće koji se vraćaju iz škole ili sa sankanja.  Čorbe i supe krepe i greju, zato ih ovih dana obavezno imajte na stolu.

Potrebno je:

1 ćureći batak (400-500g)

zlatna mešavina povrća (kukuruz, grašak, šargarepa – 500g)

3 srednja krompira

1 glavica crnog luka

1 manja glavica celera

lovorov list

so

2-3 bibera u zrnu

Batak iseći na manje komade i zajedno sa koskom staviti da se kuva u oko 2 litra vode. Posoliti sa 2 kašičice soli i posle petnaestak minuta staviti cele krompire, lovorov list i biber. Kada je meso do pola skuvano, posle dvedesetak minuta do pola sata, sipati mešavinu povrća, sitno iseckan crni luk i celer iseckan na kockice. Kuvti još pola sata, procediti, meso očisti od kožice i sitno iseckati i vrati u čorbu zajedno sa povrćem. Krompir izgnječiti viljuškom, dodati čorbi i prokuvati još 5-6 minuta.

Po želji, čorbi nakon što ste je sipali u tanjire možete dodati i po kašiku pavlake.

Prijatno!

Gordana Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *