Čorba od bundeve

Bundeva se najčešće stavlja u kolače i pite, malo je poznato da se od nje mogu napraviti jako ukusne čorbe. Bundeva još uvek ima na pijacama pa predlažemo da probate da je spremite na ovaj način:

potrebno je:

oko 500 gr bundeve

2 šargarepe

2 krompira

1 manji koren celera

1 glavica crnog luka

po pola kašičice ruzmarina, peršunovog lista, kari začina

so i biber

lovorov list

Bundevu iseći na kocke, krompir, celer  i šargarepu na krupnije komade (luk možete staviti ceo)  i zajedno sa ruzmarinom, peršunovim listom i karijem staviti u šerpu i naliti vodom. Kuvati oko sat vremena dok povrće ne omekša a onda  ispasirati kroz sito ili izmiksirati u blenderu, vratiti na ringlu i pusttii da proključa još jednom. Čorba ima pun kremast ukus, može se dodati pavlaka i  svež peršun na kraju, prema ukusu.

Prijatno!

Gordana Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *