Vanila rolat

Nežan i beo kao oblak, sa opojnim mirisom vanile i ukusom najlepšeg sladoleda.

Potrebno je za biskvit:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 kesica vanilin šećera

1 kašika ulja

Za fil i ukrašavanje:

750 ml mleka

3 kesice pudinga od vanile

10 kašika šećera

400 ml slatke pavlake

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati žumanca jedno po jedno i vanilin šećer a zatim lagano, varjačom, umešati brašno i ulje. Izliti u veliki pleh (od šporeta), dobro podmazan, i peći na 180 stepeni oko 20 minuta. Kad je pečeno, izvrnuti na krpu i dok je još toplo umotati u rolat zajedno sa krpom. (da kora ne bi popucala).

Kada se ohladi filovati ohlađenim kremom:

Skuvati 3 puding u 750 ml mleka a posebno umutiti slatku pavlaku (po ukusu dodati prah šećer) i trećinu pavlake umešati u ohlađen puding.

Filovati biskvit žutim kremom, uviti u rolat pa odozgo ukrasiti šlagom.

Prijatno!

Rolat pravila i recept poslala Miroslava Vukoje

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *