Punjene kukuruzne lepinje

Mirisne i mekane sa slatkasto oporim ukusom kukuruznog brašna, ove lepinje punjene sirom i spanaćem su naš predlog za ovaj  vikend.

Potrebno je:

300 g kukuruznog brašna

300 g pšeničnog brašna

3 dcl mleka

1 kesica suvog kvasca

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

50 ml ulja

Za fil:

200 g krem sira

200 g spanaća

Rastvoriti kvasac u malo toplog mleka sa kašičicom šećera. Dodati preostalo mleko, posoliti i dodavati lagano brašno i ulje, mešati varjačom a zatim umesiti rukom. Kada se testo lepo izjednači, još malo ga premesiti pa pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu da naraste. Kad je testo naraslo praviti loptice, razvijati ih oklagijom i na svaku staviti malo fila (umutiti krem sir i dodati izblanširan, oceđen i iseckan spanać). Uviti smotuljak, malo spljeskati i okrenuti naopako da dobije izgled lepinjice. Ostaviti da se odmori  oko pola sata i peči na 180 stepeni ne porumene.

Preporuka – stavite u rernu šerpicu sa vodom, ispod pleha u kome se peku lepinje. Vodena para će učiniti da lepinje budu mekane a korica hrskava.

Idealno je uz kiselo mleko.

Prijatno!

Gordana Radojković

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *