Predlažemo jelo koji se sprema u rerni, brzo je gotovo, odlično je i podgrejano a šnicle su „mekane kao duša“.
Potrebno je:
1 kg svinjskih šnicli od buta
brašno
200 g šampinjona
so i biber
1 glavica belog luka
Šnicle dobro izlupati, posoliti i uvaljati u brašno. Ispržiti na jakoj vatri sa jedne i druge strane. U ulju ili masit u kojoj su se pržile ispržiti sitno iseckan beli luk, dodati 1 kašiku brašna i dve šolje vode i promešati na vatri da se dobije ređi sos. U vatrostalnu činiju naređati šnicle, preliti sosom i šampinjonima isečenim na listiće. Poklopiti i staviti u rernu zagrejanu na 220 stepeni. Nakon 20 minuta smanjiti na 180 stepeni i peći oko oko 40 minuta.
Služiti uz krompir pire i sezonsku salatu.
Prijatno!
Gordana Radojković