Home / Porodica i zdravlje / Ostavi pušenje, zadrži lep osmeh
Ostavi pušenje, zadrži lep osmeh

Ostavi pušenje, zadrži lep osmeh

U okviru fejsbuk kampanje „Ostavi pušenje, udahni duboko“ sprovodi se akcija pod nazivom „Ostavi pušenje, zadrži lep osmeh“ koja je namenjena svim pušačima koji žele da učestvuju. Cilj akcije je da podigne nivo svesti pušača o prednostima života bez duvanskog dima.

Prema zvaničnim podacima, Srbi su prvaci Evrope po broju pušača, dok smo na drugom mestu po broju moždanih i srčanih udara. Svaki drugi muškarac i svaka treća žena su zavisni od duvana, a svakoga dana u Srbiji se popuši 73 miliona cigareta što čini 5 do 6 tona opušaka dnevno. Ljudima je sve teže da na sopstvenu incijativu ostave pušenje pa počinju da koriste razne metode. Jedna od metoda koja se pokazala kao veoma uspešna je metoda ostavljanja pušenja uz pomoć citizina, alkaloida iz biljke “Zlatna kiša”. Ova supstanca se vezuje za iste receptore kao i nikotin i daje taj osećaj relaksacije i zadovoljstva koji pučaši imaju kada zapale cigaretu, ali istovremeno ne održava broj nikotinskih receptora u mozgu, već ih smanjuje.

Svi koji žele da učestvuju u akciji, potrebno je da pošalju jednu fotografiju svog osmeha na fejsbuk stranici „Ostavi pušenje, udahni duboko“ i pozovu prijatelje da je lajkuju. Tri fotografije koje budu imale najviše lajkova dobiće po kartu za izložbu „Razotkrivanje tela“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*