Kako je meso postalo veoma skupo a na pijacama još uvek ima plavog patlidžana po povoljnim cenama, predlažemo uštipke koji su i izgledom i ukusom skoro kao od mesa a pri tome su i zdraviji.
Potrebno je:
2 plava patlidžana
3 kašike brašna
5 kašika prezli
1 jaje
1 kašika susama
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
so i biber
1 kašičica praška za pecivo
Očistiti patližane i samleti ih u mašini za meso ili izrendati. Posoliti i ostaviti da odstoje i puste vodu a zatim ih dobro ocediti i umešati brašno, prezle, prašak za pecivo, susam, jaje i sitno iseckan crni i beli luk Dobije se masa kao za uštipke koja se vadi kašikom i spušta u vrelo ulje. Pržiti dok dobro ne porumene. Vaditi rešetkastom kašikom na salvetu da upije masnoću.
Služiti z pire krompir i sezonsku salatu
Prijatno!
Gordana Radojković