FreeDigialPhotos.net

Deset najboljih majki svih vremena

Sajt Netorama.com, objavio je rang listu deset najhrabrijih i najjačih  majki svih vremena Nešto sa ove liste će vas zabaviti ali većina majki dokazuju da su hraborost i snaga nemerljivi kada su deca u pitanju.

  1. Mina Vilson, majka boksere Tonija Vilsona  – Toni Vilson se 21. septembra 1989. godine našao u ringu sa Brusom Makartijem kako bi se izborio da sačuva titulu britanskog šampiona u teškoj aktegoriji. U trenutku kada je sve vodilo ka tome da Vilson bude poražen, njegova majka je skočila u ring i cipelom počela da tuče Makartija. Iako je obećala da neće prisustvovati ponovljenom meču, Makarti se opravdao bolešću tako da meč nije održan.
  2. Olimpija, majka Aleksandra Makedonskog, kažu da on bez nje nikada ne bi bio ono što jeste. Kao četvrta sugpruga Filipa II, Olimpija nije bila srećna kada je stigla i peta žena. Istoričari veruju da je unajmila ubice svog muža koji su spalili njegovu novu suprugu i njeno dvoje dece. Ovaj događaj je omogućio Aleksandru Makedonskom da stupi na presto.
  3. Anđela Kavalo, nazvana je supermamom, dana 9. aprila 1982. godine, njen sin Toni je popravljao svoj ševrolet koji je iznenada pao na njega. Ona je prišla, podigla automobil i držala ga tako sve dok nije stigla pomoć, ljudi koji su izbavili njenog sina.
  4. Meri Tomas je bila samohrana majka devetoro dece, sedmorice sinova i dve ćerke. Živela je u zapadnom delu Čikaga i 1966. godine uspela je da odbrani svu svoju decu od dvadeset petoro kriminalaca koji su došli da ih vrbuju u svoje redove. Preminula je 2010. godine u svojoj sedamdeset osmoj godini a o njenom životu snimljen je fim “Majka hrabrost – proča o Meri Tomas”.
  5. Meri Haris Džons, nazvana je najopasnijom majkom u Americi. Bila je jedan od najagresivnijih sindikalnih radnika u istoriji. Kada je grupa žena rudara uhapšena, savetovala im je da spavajuu toku dana a da noću, koliko ih god glas nosi, pevaju i znemiravaju okolinu. Žene su ubrzo puštene iz zatvora. Godine 1912. sa stotinom dece je protestovala ispred Bele kuće protiv dečijeg rada, noseći transparent – “Mi želimo da idemo u školu a ne u rudnike”. Iako je bila poznata kao najopasnija žena u Americi, radnici koje je štitila zvali su je Majka Džons.
  6. Lusinda Šo, majka pisca Džordža Bernarda Šoa bila je sve vreme uz njega boreći se zajedno sa njim sa eonomskim i egzistencijalnim problemima. Njeno strpljenje se isplatilo, Šo je sa 39 godina dobio Nobelovu nagradu.
  7. Brenda Barns, bila je predsednik kompanije Pepsi za Severnu Ameriku koja je napustila posao da bi se posvetila porodici ali se kasnije ponoovo uključila i zahvaljujući njenom program mnogi stručnjaci su vraćeni na svoja radna mesta.
  8. Lidija Enaja, 2006. godine, u Kvebeku, medved je napao njenog sedmogodišnjeg sina. Borila se sa medvedom sve dok komšija nije dotrčao sa puškom i ubio ga.
  9. Sai Mai, majka tigar, je bengalska tigrica sa Tajlanda koja živi u Zoo vrtu. Odhranila je šestoro prasadi a godinama hrani tigre mladunce drugih vrsta.
  10. En Džervis, majka koja je inspirisala proslavu Dana majki. Tokom građanskog rata, En je negovala ranjenike sa obe zaraćene strane i uložila je veliki napor da stvori neku vrstu mira između majki vojnika. Njena ćerka Ana predložila je da se u njenu čast proglasi Dan majki i on se obeležava kao nacionalni praznik od 1914. godine.

Izvor: attualissimo.it

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *