Čokoladni kolač bez jaja

Čokolada je omiljeni sastojak svih kolača, što se ovog tiče, ako ga izlijete u okruglu tepsiju i sečete na šnite, biće torta, ako ga izlijete u pravougaonu tepsiju i sečete na kocke biće kolač. Neodoljivo je sočan  i veoma ekonomičan.

Potrebno je:
2 čaše (od 2 dcl) jogurta
2 čaše brašna
2 čaše šećera
2 kašike kakaaa1 čaša ulja
pola kašičice nes kafe
1 kašičica sode bikarbone

Preliv:

1 dcl. mleka
100 g čokolade
8 kašika šećera
25 g maslaca

Priprema

Sve sastojke za kolač izmešati, sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Za preliv sve sastojke istopiti na tihoj vatri i toplim prelivom preliti topao kolač. Kada se ohladi staviti ga u frižider. Najbolje je kolač napraviti dan pre služenja ili makar 4 do5 sati ranije jer je idealan kada se dobro ohladi a kora dobro upije preliv.

Prijatno!

Gordana Radojković

 

One comment

  1. predivni su upravo pravim,dodjite da probate!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *