Foto: pourfemme.it
Foto: pourfemme.it

Ako volite modu šezdesetih, ona je ponovo u trendu

Šezdesete godine prošlog veka nazivaju zlatnim godinama za ceo svet, nakon dva velika rata, svet se decenijama oporavljao a onda su šezdesete godine bile godine u kojima su ljudi najzad mogli da se opuste, došlo je do mnogih društvenih promena pa je tako došlo i do promena u modi. Pedesetih godina modom su gospodarile košulje sa bubi kragnama, suknje sa naglašenim strukovima i žiponi, tako uski da su ograničavali žene od kojih se zahtevalo da imaju sitan, damski hod, frizure su još uvek podsećale više na frizure za devojčice nego za devojke i odrasle žene, moda je sve u svemu zahtevala od žena da izgledaju skromno.

Šezdesete godine su u mnogim stvarima oslobodile žene pa tako je i moda postala slobodnija, tih godina pojavila se mini suknja koju su u prvo vreme nosile samo one najhrabrije žene.

Kao što znate, moda se ciklično vraća, žezdesete godine su i danas velika inspiracija kreatorima, par sezona unazad najavljuje se da je u modu “moda šezdesetih” ali teko ove sezone, modnim pistama i svetskim buticima zaista su zagospodarili modeli koji podsećaju na te modele.

Ako želite da ispratite ovaj modni trend, moda šezdesetih godina je moda mini suknji i haljina, čak i kaputa, živih boja, na kojima dominira geometrijski print. Karirano je takođe u modi, i to čuveni škotski karo, ako obučete davno zaboravljenu suknju sa faltama uopšte nećete napraviti modni promašaj.

Foto: tuttoperlei.it

Tašne  i obuća, cipele i čizme takođe su živih boja, žute, plave, crvene… Čizme moraju biti duge, nikako do članaka i moraju da prate liniju noge.

Kada je nakit u pitanju, pustite mašti na volju, što veće minđuše, geometrijskih oblika, duge, skoro do ramena. Ogrlice iste, u modi su lanci okruglih ili četvrtastih alki koje mogu zameniti kaiš.

Što se frizure tiče, šezdesetih godina je u modi bila frizura “košnica” koja je davala volume kosi, ova frizura se danas smatra pomalo ekstravagantnom i još nije zaživela među ženama iako je veoma trendi frizura za venčanja.

Foto: pinkblog.it

Senke za oči su jake, zelena i plava su najpoželjnije ali da biste dočarale šminku šezdesetih, najvažniji je ajlajner koji se izvlači dužinom celog kapka i širi ka spoljnoj ivici.

Zvuči pomalo hrabro, ali i nije, samo pogledajte fotografije svojih mama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *