FreeDigitalPhotos.net

Uskoro počinje grejna sezona, očistite svoje radijatore

Za nedelju dana, ako nam se ne vrate visoke temperature kakve su bile ovih dana, počeće grejna sezona.

Radijatori se nalaze u skoro svakoj kući ili stanu, bez obzira da li se zagrevaju putem gradskog grejanja, na čvrsta goriva ili električnom energijom ali nam je svima normalno da su u grejnoj sezoni topli i često o njima ne vodimo računa.

Bilo bi dobro da iz svojih radijatora ispustite vazduh koji se stvorio tokom letnje pauze, tako će se kada otpočne grejanje brže zagrejati, ali vodite računa, to pažljivo morate raditi kako odmah za vazduhom ne bi potekla voda, odnosno prsnula na sve strane, a vi upropastili zidove i napravili malu poplavu na podu. Ako to radite sami podmetnite ispod ventila neku posudu, ako ne umete pozovite nekoga ko ume.

Radijatori skupljaju mnogo prašine i ako niste znali na njima se talože čak i grinje pa bi bilo dobro da ih operete pre nego što počne grejanje ali i povremeno tokom sezone. Koristite meku krpu a u vodu sipajte malo deterdženta za pranje posuđa i prebrišite radijatore i cevi, posebnu pažnju obratite na prostor između rebara radijatora, videćete kako se na dnu nataložila prašina. Pošto je tu nemoguće zavući ruku, koristite neku tanju daščicu koju ćete obmotati krpom ili se jednostavno poslužite drškom varjače.

Na radijatorima se često mogu naći i fleke, tokom leta u naše stanove ulaze razne bube, mušice koje ostavljaju svoje tragove, one će se malo teže skidati ali nikako ne koristie žice, grube četke kako biste ih otklonili kako ne biste oštetili površinu jer će se i mala oštećenja vremenom širiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *