Punjeni graham venac

Ukusna pogača punjena povrćem i sirom, lepo zasiti a nije mnogo kalorična. Ako vaši ukućani  ne priznaju obrok bez mesa, slobodno dodajte malo suve slanine. Dakle, može biti lepa večera, deci uz jogurt a odraslima uz čašu vina ili piva.

Potrebno je:

ko ½ kg integralnog graham brašna

200 ml vode

100 ml ulja

1 kesica suvog kvasca

1 kašika meda

1 puna kašičica soli

žumance za premazivanje

semenke susama , lana, suncokreta za posipanje

Za fil:

200 g sira ili kačkavalja

nekoliko listova blitve ili spanaća

čeri paradajz

1 belance

Umesiti mekano testo od brašna, vode, ulja, meda, kvasca i posoliti. Dobro zamesiti i ostaviiti testo da naraste oko 1 sat.  Zatim ga premesiti i razviti deblju koru koju ćete filovati umućenim belancetom, sirom i seckanim zelenim listovima. Preko toga naređati čeri paradajz i uviti u rolat. Napraviti venac, staviti u okruglu tepsiju, premazati žumancetom i posuti semenkama. Ostaviti da odmori još oko pola sata i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok dobro ne porumeni.

Prijatno!

Gordana Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *