FreeDigitalPhotos.net

Problem jesenjeg opadanja kose

Mada je opadanje kose normalna pojava i dešava se stalno jer se vlasište neprekidno regeneriše, u jesen nam kosa više opada, često umemo da se uplašimo i paničimo da ćemo ostati bez kose. I ovo je sasvim normalno, dolazi do “sezonske” zamene vlasi i isto se dešava i u proleće mada je mnogo  manjeg intenziteta nego jesenje opadanje. Procene su da tokom ovog jesenjeg opadanja kose otpadne negde oko 100 vlasi dnevno.

Ukoliko vam se čini da vam kosa opada više nego što to smatrate normalnim, proverite da li vam raste nova, to ćete najbolje videti na čeonom delu, zadignite kosu, zategnite je prema temenu i ako vidite iznikle nove, kratke vlasi, sve je u redu.

Opadanje kose može biti i znak neke bolesti ili posledica stresa, ali jesen je vreme kada se većina, sasvim zdravih  žena suočava sa povećanim opadanjem kose. Iako će opadanje ubrzo prestati, tokom ove sezonske zamene možete uzimati malo vitamina B, jedite puno svežeg voća i povrća, što više šargarepe, karfiona, paradajza, citrusnog voća i belog grožđa.

Neka vam ishrana bude bogata žitaricama, ribom, koristite maslinovo ulje, pijte što više jogurta.

Sve ono što je inače dobro za našu kožu, dobro je iza kožu glave.

Napravite same neko pakovanje za jačanje kose, možete koristiti žumance i maslinovo ulje, dobro ih izmešajte, utrljajte u koren kose i držite što duže na glavi. Sa ovim pakovanjem bi bilo dobro prespavati samo ako možete da obezbedite da u toku noći  ne isflekate posteljinu.

Pakovanje koje je takođe efikasno za jačanje kose je mešavina jogurta i meda, sipajte u jogurt jednu supenu kašiku meda, dobro promešajte i utrljajte u kosu.

I naravno, češljajte se, ne da bi bile uredne i očešljane, to se podrazumeva, već da biste poboljšale cirkulaciju krvi. Koristite dobru četku i češljajte se dok gledate omiljenu seriju ili čitate knjigu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *