Paprike punjene krompirom

Ukusno i jeftino starinsko jelo koje je aktuelno u svakom godišnjem dobu ali je svakako najukusnije kada se pravi od svežih paprika.

Potrebno je:

8-10 paprika

3-4 krompira

2 šargarepe

2 glavice crnog luka

1 mala glavica belog luka

svež peršun

2 kašičice soli

biber po ukusu

Paprike oprati i očistiti od peteljki i semenki.

Propržiti na ulju ili masti sitno iseckan crni i beli luk i u to umešati krompir i šargarepu izrendane na krupno, posoliti i pobiberiti, dodati šoljicu vode (da se ne zalepi za dno šerpe) i dinstati da omekša.

Kada sve dobije zlatnu boju, dodati seckan peršun, promešati i fil je gotov. Možete spremiti više fila pa polovinu staviti u podmazanu okruglu tepsiju a ostatkom puniti paprike i poređati ih preko.

Sve naliti šoljicom vode i posuti sa još malo peršuna, pokriti folijom (ili poklopcem, najbolje je peći u vatrostalnoj posudi) i peći oko 40 minuta u rerni.

Jelo je prste da poližeš, idealno uz sir, pavlaku ili kiselo mleko.

Prijatno!

Gordana Radojković

One comment

  1. Svaka cast za ovaj recept.Moja baka je spremala ovo na isti nacin.Izuzetno ukusno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *