Fleurcup – revolucionarni proizvod za žene

Fleurcup nazivaju revolucionarnim proizvodom za žene, radi se o jednoj vrsti „čašice“ za prikupljanje menstrualne krvi za koju kažu da upija više krvi od uobičajenih sredstava koje žene koriste tokom menstruacije, uložaka i tampona, i koja će ženama olakšati život u dane menstrualnog ciklusa.

Ova „čašica“ napravljena je od silikona, fleksibilna je i ne sadrži alergene a dostupna je u dve veličine i u različitim bojama. Postavlja se duboko u vaginu, slično kao tampon samo, kako kažu, mnogo lakše zbog svoje fleksibilnosti i nema nikakvih kontraindikacija.

Revolucionarnost ovog proizvoda leži u tome što sprečava bilo kakvo oticanje krvi  van tako da ne može doći do neprijatnih fleka na garderobi i sprečava neprijatne mirise, održava prirodnu vlažnost vagine, ne isušuje je kao upotreba tampona. Žene koje budu koristile Flercup moći će bez bojazni da se bave svim vrstama sporta pa čak i plivanjem.

Ovaj proizvod je za razliku od tampona i uložaka namenjen višekratnoj upotrebi pa je samim tim ekonomičan i ekološki. Preporučuje se da se nosi najviše 12 sati posle čega treba da bude izvađen, opran sapunom i vodom nakon čega odmah može ponovo a bude upotrebljen. Između dva ciklusa može se sterilisati, standardnom „kućnom“ metodom – u ključaloj vodi.

Korišćenjem Fleurcupa žene će, kažu proizvođači, mnogo uštedeti jer neće biti kupovine i bacanja tampona i uložaka.

Ne znamo koliko ćemo morati da čekamo da se ovaj revolucionaran proizvod pojavi na našem tržištu ali u zemljama Evrope ga je moguće kupiti i onlajn i košta nešto manje od 4 eura.

Izvor vesti i fotogrfija: donnaclick.it

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *