Home / Kafa sa tetkom / Domaća bundevara
Domaća bundevara

Domaća bundevara

U skladu sa godišnjim dobom, prava jesenja poslastica koja miriše na cimet i neka prošla vremena.

Suva masa:

1 šolja (od bele kafe) brašna
1 šolja kristal šećera
1 šolja  pšeničnog griza
1 prašak za pecivo

Sve sastojke izmešati kašikom

Nadev:

1 kg rendane bundeve
1 cimet
1 margarin

Trećinu suve mase, kašikom „rasuti“ po dnu tepsije (srednje veličine, malo dublje), preko toga staviti polovinu narendane bundeve pa ponoviti postupak sa drugom trećinom suve mase, opet bundevu i na kraju ostatak suve mase. Najbolje je sve raditi „treskajući“ kašikom da bude ravnomerno. Istopiti margarin i preliti preko svega. Peći na 180 stepeni, malo duže od sat vremena, jer je bundeva „živa“. Hladan, gotov kolač se može ukrasiti odozgo bilo čime (prah šećer sa vanilom, otopljena čokolada, šlag). Bundevara je dobra i ako ne dodajete ništa, dovoljno je slatka i sočna.

Prijatno!

Kolač  pravila i recept poslala Esma Šebek Ademi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*