Danas je Međunarodni dan borbe protiv raka dojke – želimo vam da pobedite!

Danas je Međunarodni dan borbe protiv raka dojke, najvažniji dan u mesecu posvećenom borbi protiv ove bolesti. U mnogim mestima širom sveta danas se održavaju manifestacije sa kojih se upućuje podrška ženama koje se u ovom trenutku suočavaju sa dijagnozom ove opake bolesti, koje se leče i pokušavaju da se izbore sa svim onim stvarima koje ova bolest nosi, mučninama, teškim terapijama, opadanjem kose, gubitkom dojke kao jednog od najvažnijih atributa ženstvenosti, strahom od smrti…

Ružičasta traka, univerzalni simbol borbe protiv raka dojke počela je da se koristi kao simbol ove borbe početkom devedesetih godina i danas je najpoznatija traka na svetu sa prepoznatiljivom porukom.

Ovu traku u mesecu oktobru nose svi oni koji pružaju podršku obolelima od karcinoma dojke ili u spomen onih koji su preminuli od ove bolesti. Roze traka se, kao roze, ženska boja nosi u znak podrške ženama, dok se plava nosi u znak podrške muškarcima koji takođe, iako mnogo ređe od žena, mogu oboleti od ove bolesti.

Svim ženama koje se u ovom trenutku suočavaju sa dijagnozom raka dojke, koje se leče i strahuju, kao i njihovim porodicama želimo da iz svega izađu kao pobednici i da nastave da se raduju i uživaju u životu, na radost onih koji ih najviše vole.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *