FreeDigitalPhotos.net

Mars, planeta energije

Ako je Mars planeta energije, snage, volje, može li biti svuda ista? Ne može, kao što ni mi nismo ni po čemu isti.

Mars nije samo planeta fizičke energije, on je i snaga volje, uma, emocija. Učenja kažu da on nema mozga, da je to sila koja deluje. Maleficna planeta, opasna.

Svako od nas snagu ispoljava drugačije. Neko fizički, neko mentalno, neko emotivno.

To je sve Mars.

Mars u Ovnu je u svom sedištu.  Ovde će se snaga ispoljiti na svim poljima. Sirova, brza, jaka. Ići će ka cilju i gaziće prepreke, netaktično i snažno. Brzo se iscrpljuju zbog razbacivanje snage na sve strane. Postignuti cilj ih ne zaustavlja, idu ka sledećem.

Mars u Biku je teško pokretiljiv  sem kada je materijalno u pitanju. Bilo koja vrsta sigurnosti i hedonizma će pokrenuti ovaj Mars. Ovde postoji snaga volje i istrajnost u izvršavanju poslova. Više mentalna snaga nego fizička.

Mars u Bliznacima je snaga uma. Mars koji se pokreće na intelektualno gorivo. Zanimljiva priča, pesma, igranje… Odbrana i napad rečima. Emotivno slabi, fizicki isto, sa rečima najjači. Neistrajan Mars zbog radoznalosti.

Mars u Raku, šta da radi Mars u emotivnom, maštovitom, romantičnom Raku? Da se ubije odmah? Ovde je snaga u emocijama. Postizanje cilja kroz emotivne ispade čime  uklanjaju prepreke. Pomoć bližnjem ljudima će ih pokrenuti. Emocija i ništa drugo.

Mars u Lavu je lenja vatra. Mars u Lavu je aktivan na svim poljima sem emotivnim, onda kada ima publiku. Ako je nema, čemu sve? Ponosan i gord, fiksan i emotivno nepristupačan. Dok mu se ne dive, Mars u Lavu bi ležao i uživao. Ali neka publika uvek postoji. U zavisnosti od aplauza toliko i snage.

Mars u Devici je nervozni i proračunati Mars. Snaga u rečima. Tu je ovaj Mars najjači. Nadjačaće sve u borbi svojim intelektom. Snaga im je jedino u umu, tako teraju sebe da odrade svakodnevni posao. Biće briljantan ako zna da će imati koristi, ali opet ne fizičkom i emotivnom snagom, već mozgom kao jedinim oružjem.

Mars u Vagi je borac za pravdu. Intelekt i emocije su snaga volje koja ga pokreće. Ovaj Mars bolje reaguje u javnosti, kad ima gde da pokaže svoju lepotu i manire. Svaka vrsta borbe je neemotivna ali pravedna. Mars koji ne da na sebe ali to uvek uradi na suptilan način.

Mars u Škorpiji je emotivan ali hladan ratnik podzemlja. Borba koja je podmukla i koja se pamti. Osveta, seks, zakulisane radnje pokreću ovaj Mars koji je ledeni borac za cilj. Snaga volje koja izdržava emotivne, mentalne i fizičke napore.

Mars u Strelcu je Mars koji uči dok se bori. Menja ciljeve i načine na koje dolazi do njih. Fizička spremnost da izdrži sve napore koja jedna borba zahteva. Intelektualni Mars sa snagom uma. Volja je razbacana na više mesta.  Najviše je ima kada uči ili deli znanje.

Mars u Jarcu je egzaltacija. Mars koji čeka. Mars koji planira. Mudruje. Neverovatna snaga uma! Neemotivno i vrlo bistre glave procenjuje i planira svoje delanje. Ovde je volja nenadmašna. Sprema se i fizička snaga dok se planira. Kod ovog Marsa nema prepreke. Svaki zid se ruši snagom volje. I vreme mu je saveznik. Najopasniji Mars!

Mars u Vodoliji je intelektualni nepredvidivi Mars. Delovaće da nema snagu, cilj, želju, da se ne bori uopšte. A onda nailazi period napada volje da može sve da uradi. Ovaj Mars ima svoje razloge kada reaguje, koje možda i njemu  nisu poznati. Ovaj Mars uvek ima snagu kada je intelekt u pitanju. Nadjačavanje umova, gde će izgubiti od Marsa u Devici ali neće odustati. U svemu ostalom, kako mu naiđe.

Mars u Ribama je emotivni Mars koji ima snagu za druge, za sebe slabo. Način borbe kroz emocije, sa suzam, istrajavanje u borbi za ljubav. Mars koji ume da iznenadi. Kad svi odustanu od njega on se pokrene, najčešće zbog drugih ljudi. Mars koji ima snagu volje kroz emotivnu izdržljivost kada je potrebna pomoć ljudima i kada se bori za ljubav. Ne treba mu tada stati na put, nikako.

Autor: Radica Milovanović, astrogrineta@gmail.com

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *