Krem čorba sa blitvom

Čorbe od povrća su nezamenljivi i važan deo svakog glavnog obroka. Preporučujem da koju god čorbu kuvate, obavezno makar polovinu povrća izmiksirate u blenderu. Kremasti ukus joj daje posebnu čar. Ovo je niskokalorična čorba pogodna za svako doba dana i sva godišnja doba. Može se dodavati i oduzimati povrće po sopstvenoj želji a svakako se može obogatiti i pavlakom, bilo kiselom, bilo onom za kuvanje.

Potrebno je:

1 veza zeleni

1 veza blitve

1 veća glavica crnog luka

2 krompira

1 manja tikvica

2-3 čena belog luka

so i biber po želji

peršun

Iseckati svo povrće (osim blitve) na kockice i naliti sa oko 2 l vode, posoliti i pobiberiti i staviti da se kuva. Kada proključa, kuvati na srednjoj vatri oko 45 minuta a zatim polovinu povrća izmiksirati u blenderu i vratiti u čorbu. Dodato sitno seckanu blitvu, promešati i kuvati još oko 15 minuta. Na kraju dodati svež peršun.

Prijatno!

Gordana Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *