Kompot od šljiva

Potrebno:

– šljive
– šećer

Za tri standardne tegle je potrebno litar vode i 300gr šećera. Tegle prethodno napuniti šljivama da bi imali tačnu meru, šljive prethodno oprati.

Vodu i šećer zagrevati do ključanja. Šljive spustiti vrlo kratko i odmah vaditi. Ako ostanu duže doćiće do pucanja kore. Napuniti sve tri tegle i naliti ih vrelim sirupom.

Obratiti pažnju da tegle budu dobro zatvorene, ispravnim poklopcima, utopliti da se lagano hlade.

Sanja Tomić

2 comments

  1. Da li ovo spada u zimnicu tj. može li da se održi preko zime, obzirom da nema konzervansa?

  2. Spada u zimnicu,odrzivo je i bez konzervansa,tajna je u seceru,kljucaloj vodi,ispravnim poklopcima,utopljenim teglama koje se lagano hlade,hladnoj ostavi .Recept je isproban na tresnjama,visnjama,breskvama i kajsijama.Nije velika steta isprobati jednu turu.Pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *