FreeDigitalPhotos.net

Jabukovo sirće, još jedan lek iz kuhinje za “hiljadu” namena

Pored toga što ga koristimo u salatama, jabukovo sirće je odlično za jačanje zuba i sprečavanje opadanja kose. Sadrži pektin, supstancu koja reguliše krvni pritisak i smanjuje loš holesterol. Pored toga, sadrži i gvožđe i fosfor pa je odličan lekih protiv nekih bakterija i gljivica.

Da biste sprečili opadanje kose i dali joj sjaj, dovoljno je da u kosu utrljate rastvor napravljen od jednog litra vode  i kašičice jabukovog sirćete.  Isperite je, miris sirćeta se neće osećati.

Jabukovo sirće rastvoreno u toploj vodi možete koristiti i kao tonik za čišćenje lica, ako redovno koristite ovaj prirodni tonik, vodite računa da bude veoma blag rastvor, možete se rešiti nekih fleka na licu.

Možda niste znali, ali njime možete, na kraju dana, da otklonite tegobe koje imate zbog umornih i otečenih ruku ili nogu, dovoljno je da njime dobro izmasirate zglobove.

Kašika ovog sirćeta rastvorena u čaši tople vode kojom možete ispirati usnu duplju, može pomoći kod bola u grlu i otežanog gutanja a možete ga upotrebiti i za inhalaciju u slučajevima prehlade, dovoljno je da sipate tri kašike u litar proključale vode i posle inhalacije ćete disati mnogo lakše.

Samo jedna kašičica jabukovog sirćeta može smiriti mučninu, čak i tokom trudnoće, a ovo može pomoći I kod dosadnog i upornog štucanja.

Ako se same depilirate, uz pomoć brijača, sirće rastvoreno u vodi može pomoći ublažiti crvenilo I iritaciju kože, isto može pomoći i muškarcima ako im koža burno reaguje posle brijanja.

 

Kao što vidite, ovo sirće je pravi prirodni lek za mnoge tegobe, sigurno i same imate neki savet u vezi ovog sirćeta od jabuke, simbola zdravlja.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *