http://moda.atuttonet.it

Cipele koje žene najviše vole – baletanke!

Smatra se da cipele sa štiklom ženi daju posebnu eleganciju i da su neprikosnovene kada žena želi da izgleda šik i glamurzono. Visina štikli varira od sezone do sezone, često na modnim pistama možemo videti toliko visoke štikle da i manekenke kojima profesija nalaže da i na vrtoglavo visokim potpeticama hodaju prirodno, kao da su bose, izgledaju kao da hodaju na štulama.

Devojčice koje žure da postanu devojke iz patika uskaču u cipele sa toliko visokom potpeticom da ponekad deluju smešno jer ne umeju da hodaju u njima.

I pored nesumnjive ljubavi koju žene gaje prema cipelama sa visokim potpeticama, jedna anketa sprovedena u Italiji pokazala je da žene ipak najviše vole baletanke i da bi u bilo kojoj situaciji radije obule njih nego cipele sa štiklom.

Imajući u vidu da baletanke mogu biti napravljene od bilo kog materijala, od platna do kože, žene smatraju da je vrlo lako uklopiti ih uz bilo koji stil, za bilo koju situaciju, od kancelarije, preko šetnje do večernjeg izlaska i zvaničnih prijema a pri tom su cipele koje nikada ne izlaze iz mode. Pošteđene su bolova u stopalima a iznad svega, baletanke mogu kupiti po mnogo primamljivijim cenama nego što su to cipele sa štiklom koje nalažu da ih menjaju od sezone do sezone.

Najverovatnije zbog toga, baletanke se sve češće mogu videti na modnim pistama a za ovu jesen ih preporučuju kao cipele koje treba nositi sve dok to vremenski uslovi dozvoljavaju, na bosu nogu, sa čarapama, u veselim bojama, pink, žutoj, kraljevsko plavoj, trava zelenoj, koralno crvenoj, bojama koje će vladati ovom sezonom i kada su kaputi i tašne u pitanju.

http://moda.atuttonet.it

Fotografije:  moda.atuttonet.it

 

One comment

  1. можда сам само ја проблем, али мени су балетнаке толико неудобне да не могу да их носим дуже од 15 минута! и никако кад је температура виша од 25 степени. не волим ни штикле, али чак су ми и оне удобније од балетанки. удобније ми је и боса да ходам него у балетанкама. из неког разлога, пошто немају никакав ђон, не омогућавају стопалу никакву потпору, а то постане болно и неудобно већ после 15 – 20 минута.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *