Home / Kafa sa tetkom / Zaštitite kosu od sunca, morske soli i hlora
Zaštitite kosu od sunca, morske soli i hlora

Zaštitite kosu od sunca, morske soli i hlora

Tokom leta često imamo problema sa kosom, pod uticajem sunčevih zraka i toplote ona se mnogo više isušuje a pod uticajem morske soli i hlora u bazenima često promeni boju, sve u svemu, kosa nam postaje suva i krta, često podseća na slamu i može imati čudne nijanse.

Da biste koliko toliko zaštitili svoju kosu, naročito ako ste dugo izloženi suncu, na plažama i bazenima, nosite šešire ili kačkete a kosu slobodno, kao i telo, mažite uljem za sunčanje ili bilo kojom zaštitnom kremom. Možete je mazati i maslinovim uljem, ono će stvoriti zaštitni omot na vlasima i regenerisaće ih, koliko god da je masno lako se uklanja najobičnijim šamponom.

Kosu nemojte farbati neposredno pre odlaska na more, a pošto će vam tamo svakako posvetleti, naročito ženama koje kosu farbaju u svetlije nijanse, desetak dana pre odlaska je ofarbajte bojom za nijansu tamnijom od boje  koju je inače farbate. Dok ste na letovanju, slobodno, bar jednom, nacedite limun i utrljajte ga u kosu, zajedno sa sunčevim zracima on će uticati na to da vam kosa malo posvetli i dobićete  boju koju inače koristite i to blago iznijansiranu.

Posle svakog povratka sa plaže dobro operite i isperite kosu kako biste uklonili tragove morske soli, peska i znoja. Pošto ćete kosu svakodnevno prati koristite neki blagi šampon i na par dana stavljajte pakovanje za jačanje i hidrataciju kose.

Ako leto provodite na nekom od gradskih bazena, pre ulaska u bazen nakvasite kosu običnom vodom, tako ćete je malo zaštititi od hlora.

Tokom ovih toplih dana jedite što više voća i povrća, ono je bogato vitaminima A i B koji su važni kako za naš organizam tako i za strukturu naše kose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*