FreeDigitalPhotos.net

Sinastrija I

Na mundanom planu godina je četvorke a njen vladar Saturn je u Vagi, tačnije,  napušta lagano ovaj znak. Vaga je znak partnerskih odnosa i pod tim se podrazumevaju ne samo bračni  nego sve vrste partnerstava: poslovna, prijateljska i emotivna.  Saturn je planeta koja donosi poteškoće i prepreke gde god da se nađe jer traži odgovornost, disciplinu i poštovanje a kažnjava nemilosrdno svaku grešku i propust. Ume i da nagradi, svaki odnos u koji se ulaže i gradi  on učvršćuje i daje trajnost. Da ne širimo dalje priču, u poslednje vreme puno se ljudi javlja zbog problema u vezama i to je jedan od razloga za naredni tekst gde će biti obrađene i objašnjene specifične numerološke veze, od onih najtežih do onih u kojima sve ide lagano i opušteno. Namerno nisam napisala loših i dobrih jer svaka veza  ima razloga zašto postoji a trajanje iste zavisi od nas samih, koliko smo spremni da se damo a ponekad  i žrtvujemo.

Da bi znali u kom smeru ide odnos između dvoje, potrebni su nam  njihovi datumi rođenja, recimo –  20.01.1970. (žensko) i 04.09.1947. (muško). Namerno je dat primer para oko kojeg se svojevremeno digla  prašina zbog razlike u godinama i par je bio u braku devet godina bez obzira na starosnu, versku i intelektualnu razliku, numerološki Kod žene je 382 a muškarca je 437. Samo da skrenem pažnju,  kada se radi sinastrija  pored upoređivanja Kodova radi se još analiza imena i prezimena, Doba života, svaki partner ponaosob i gde se  obavezno pokaže problem za koji se kasnije ispostavi da je bio jedan od glavnih kočnica u odnosu. Ali mi ćemo ovde raditi samo analizu zajedničkog Koda:

382

437

729

Veza je karmičko sudbinska, verovali mi u karmu ili ne ali devetka u zbiru ličnih brojeva ljude  spaja radi ljubavi i to su veze koje imaju vek trajanja i koje su spojile dvoje da bi oni nešto iz njih naučili i to prvenstveno o sebi. Kada se izađe iz veze niko od njih nije više isti jer im zajedničko provedeno vreme usadi nesvesno osobine onog drugog a i  partneri se u njoj  nauče nekim novim stvarima, prošire im se vidici i uglavnom se menjaju na bolje. Dvojka u generacijskom broju  govori o sudbinskom spoju i ona je ta koja  ovom odnosu daje trajnost nevezano da li su u braku ili ne, konkretno, ovaj par je između ostalog ostao vezan radi zajedničkog deteta. U sinastriji je važno da postoji dvojka u zajedničkom Kodu, gde je njeno mesto, ako je u bioritmu obavezno donosi iskorišćavanje jednog partnera od strane drugog i veza traje samo par godina. Kada je u generacijskom broju ona ne podrazumeva svakodnevnu fizičku vezanost i prisustvo ali osobe se nekako stalno vrte jedna oko druge, tek ponekad im se ukrste putevi i to može trajati ceo život. Dvojka u ličnom broju daje sudbinsku vezu koja traje minimum jednu deceniju i koju može razdvojiti ili fizička smrt ili neka karmička veza sa strane, mada se osobe u tom slučaju stalno vraćaju jedna drugoj. Da se vratimo na primer, sedmica u bioritmu je ta koja je donela kraj jer je dala teškoće u komunikaciji: svađe, napetost, nervozu  i povlačenje svakoga u svoj svet, (bioritamski broj je  naše svakodnevno ponašanje i naše navike). Kod ovog para su razlike koje sam pomenula na početku presudile da dođe do kraja. Tačno je da se suprotnosti privlače ali da bi veza trajala par mora da se voli, ceni i uživa u  istim stvarima. Ako u primeru pogledamo ženu – 382, vidimo da je ona dvojka u ličnom broju, da ima trojku u bioritmu a to su brojevi koji upućuju na kolebljivost, naivnost i preosetljivost. Muskarac ima četvorku u bioritmu, vrlo je praktičan i prizeman a kako je sedmica u ličnom broju, zatvoren je i okrenut sebi. Znači, sa jedne strane imamo emotivni nivo a sa druge duhovni i praktični i jasno je da će ona devetka na kraju zajedničkog Koda  doneti razlaz jer živeći jedan kraj drugog bili su samci u braku i živeli su svako svoj život u kome nije bilo mesta za onog drugog. Ono što ih je najviše i najduže držalo zajedno, pored potomstva,  je poročnost jer su  Kodovi  382 i 437 generalno svaki za sebe skloni tome. Veza 729 je školski primer jedne od najtežih veza gde se problemi samo gomilaju i gde partneri odbijaju saradnju.

Veza 134 – Namerno sam stavila ovu vezu jer u većini numeroloških knjiga piše da četvorka na kraju daje ružan kraj. U praksi se pokazalo suprotno,  ovo su uspešni brakovi koji su materijalno dosta toga zajedničkim odricanjem postigli. Četvorka daje otežanje u smislu da  je početak najteži jer partneri vode tihi rat oko preuzimanja moći pa posle određenog vremena kada odmere snage  jedno drugo  zavole na pravi način, poštuju se i rade jedan za drugog.

Veza 191 – Kada ulazite u ovu vezu to vam je kao kada nekome uz osmeh kopate rupu ali se odjednom taj neko izmakne i vi uletite u nju. U stvarnom životu  ova veza se pokazala kao najgora jer u početku su partneri kao na sedmom nebu i utrkuju se ko će kome više da ugađa. Onda to pređe  u gušenje i dok se okrenu jedno drugom počnu da zagorčavaju život i što je najgore ne biraju sredstva. Vrlo loša veza i iz nje treba bežati glavom bez obzira. Dodala bih da je sinastrija uopšteno primenljiva za sve vrste odnosa ne samo između muškaraca i žena, pa bih naglasila  odnos koji postoji između roditelja i dece. Ne mora da bude teških reči ali ovde najčešće roditelj na neki nakaradni način vaspitava svoje dete čineći mu često iz najboljih namera medveđu uslugu.

Veze 325 ili 235 – Vrlo su česte ali ne toliko u emotivnim koliko u prijateljskim odnosima. Nepisano pravilo je ako je zajednički kod sačinjen od cifara u čijim je kombinacijama petica najveći broj onda su ovo energetski slabe veze gde nijedan od partnera nema želje da radi na poboljšanju, (ovo ne važi za zajedničke Kodove u kojima se nalazi četvorka). Ništa se preterano ne ceni kod onog drugog tako da  prevare i laži nisu strane ali zbog sudbinske dvojke veza traje jer im ovakav odnos ili zbog nečega odgovara ili je moranje.

Veze 156 i 516 – Gde god je šestica na kraju partneri uživaju jedno kraj drugog ali to ne mora  značiti vezu za ceo život kao što je i ovde slučaj. Ima ljubavi, ima želja, ima planova ali nekako sve ostaje na rečima jer kada se razdvoje svako vuče na svoju stranu. Najbolje je za neobavezno druženje u svakom smislu.

Veza 876 – Jako dobra i kvalitetna veza koja nije idealna u smislu da nema svađa i rasprava ali u nju se ulaže puno energije. Kada je teško, partneri vode računa jedno o drugom, najviše  vole da provode  vreme  jedno sa drugim i stalo im je da sačuvaju prodicu.

Veza 167 – Česta veza u kojoj ima puno ljubavi te zato dugo traje. Daleko je od idealne jer ima ili ljubomore ili mešanja sa strane u smislu osude okoline. Interesentno je da je ona obično rezultat preljube gde partneri zarad nje ostavljaju svoje stalne partnere. Onda i ne treba da čudi što nemaju poverenja jedno u drugo i što se iscrpljuju  međusobnim optužbama.

Veza 718 – Čudno jer može trajati dugo,  svađe i sukobi su strašni i traumatični ali nekako se preko njih prelazi kao da ništa nije bilo. Koliko god na oko ovo izgledalo fino, veza je loša jer  puno vremena provode zajedno  ali slabo vode ozbiljne u konstruktivne rasprave, problemi se  bacaju iza leđa pa ih redovno stižu kada se najmanje nadaju.

Ovo su bili  samo neki primeri čestih i specifičnih veza a zajedničko im ja da bilo da su kvalitetne ili ne,  traju i dosta su komplikovane. Koliko god bilo teško priznati naši partneri predstavljaju deo nas i to je nešto čega nikada nismo svesni ili ne želimo da priznamo i zato da bi poboljšali vezu neophodno je raditi  na sebi.

Autor: Autor: Dragana Živković, numerologija2@gmail.com

31 comments

 1. Sve pohvale za tekstove, Dragana, redovno pratim Vasu rubriku i zapravo sam zbog njih i pocela da se zanimam za numerologiju o kojoj prije nisam znala ama bas nista. Zanima me da li mozete reci par rijeci o vezi 369 ( ja sam 281 a suprug 178). Hvala u svakom slucaju 🙂

 2. Hvala 🙂 vasa veza je jedna od kvalitetnijih ali i koja moze doneti malo razocaranja i neispunjenih zelja. Recimo da je vasem muzu ponekada tesko da prati vas ritam.

 3. Kad primetim da razlike u našim karakterima isplivavaju na površinu do mere koja zahteva povlačenje svakog u svoj ćošak, ja se vratim Vašoj rubrici da smirim strasti 🙂
  Jednostavno, pružate mi prava objašnjenja za neke stvari.
  Možete li mi reći nešto više o vezi 347 (budući muž je 112, ja sam 235; on je 2 godine stariji)?

  Veliko hvala unapred!

 4. Sviđa mi se tekst. 🙂 Ako možete duže da se zadržite na ovoj temi i da napišete nešto o svim sinastrijskim kodovima.
  Mene zanima sinastrijski kod 584 ( njegov num. kod 764, a moj num. kod 729 ). Unaprijed hvala!
  Sinastrijski kod 584 imaju Rihanna i Chris Brown, samo što su njihovi numerološki kodovi drugačiji. To sam zapazila… 🙂
  Pozdrav! 🙂

 5. jao dragana fenomenalna si,sta bi rekla o meni kako 584,i njega kao 887 i zaednicki kod nam je 472?ti si ozbilno fenomenalna

 6. interesuje me kombinacija 527 i 156…

 7. Interesuju me kodovi 382 (01.11.1988) i 549 (07.07.1984)

 8. Jovana jedna od boljih stvari u vasoj vezi je ta da vi kao 5. uvek imate korist od 2 ;-). Jos jedna vasa prednost je da on kao 112 nije klasicna muska 2. koja ume da izvlaci korist od zena. Nece ovo biti sladaj brak ni malo.

 9. Jelena nece biti reci o svakom kodu posebno jer bi to bilo uopsteno.Svaka sinastrija zahteva prvo ozbiljnu analizu partnera ponaosob i tek na kraju se moze doneti zakljucak. Vasa veza moze opstati samo ako vi uspesno balansirate, procitajte sta pise o 4. sto sam pisala u ranijim tekstovima i bice vam jasno o cemu pricam 🙂

 10. Alex, tvoja veza zahteva malo vise ozbiljnosti i malo vise kompromisa. Lepa stvar sto bioritamska 4 u zajednickom kodu moze posle svega doneti postovanje i razumevanje. Vas dvoje najvise treba da vodite racuna o finansijama. Uvek imajte na umu kada god bilo tesko da vam je to partner koji vam je dat za ovaj zivot i sa kojim morate da prodjete sve lose i lepe trenutke ali sve to moze na kraju jako fino ispasti. Nije najsrecnija kombinacija ali ona 2 na kraju kaze da nema dalje i nema drugog izbora.

 11. Ja sam rodjena 11.06.1982 a on 22.03.1983 veza je mnogo teska i vec nekoliko puta smo prekidali zanima me da li ima nade za buducnost? Pozdrav!

 12. Oduševljena sam vašim tekstovima. Posebno me obradovao prvi primer, kod mene je malo obrnuta kombinacija, 279. Ja sam 753, a on 426. Kažete da dvojka u bioritmu obavezno donosi iskorišćavanje jednog partnera od strane drugog, kako po brojevima da zakljucim ko je iskorišćena strana?
  I još nešto me zanima, da li je jači kod 167 od 279 (641 ona, 426 on)?
  Hvala unapred 🙂

 13. Možete li,molim vas,reći nešto o vezi dva ista koda 718,zajednički 527..Unapred hvala!

 14. Postovana,vec sam jednom postavila pitanje i nema odgovora.Sta kazete na zajednicki kod 292?
  Evo opet poruke:broj je 167 a njegov 134 zajednicki 292.Da li cemo se opet sastati?Od pocetka nasa veza nije licila ni na sta iako postoje intenzivne emocije i razumevanje s jedne strane, s druge strane je uvek postojala neka barijera. Vise puta smo prekidali bez ikakvog realnog razloga i kad se opet sretnemo bude nam prelepo. Znam samo da ne uspevam da se otrgnem od te price i od prvog naseg susreta osecam prema tom coveku nesto neverovatno, sto se recima ne moze opisati.Po brojevima ne lici na karmicku vezu ali itekako ima te elemente! Kao da ja svo vreme otplacujem neki dug iz proslosti…nadam se da cu dobiti neki odgovor.
  Bicu zahvalna ako mi ovaj put odgovorite. Doticni gospodin se opet vratio u moj zivot,i to bas kad sam mislila da sam pocela da ga zaboravljam.
  Pozdrav!

 15. Iva, vasa i moja ljubav ima isti zajednicki kod 292. Nevjerovatno koliko slicnosti, kao da opisujete vezu u kojoj se i sama nalazim.
  Dragana ce vjerovatno dati svoj savet i tumacenje, a znam samo iz sopstvenog iskustva da ovo bez obzira na bol traje vrlo dugo…
  Vec dvadeset godina pokusavam da se „otrgnem“ iz te veze.
  Razdvaja nas udaljenost, drugi ljudi, posao, sve…
  Izgleda, ipak da je ono sto nas spaja suvise jako.
  On ce se uvek vracati, bez obzira na te njegove barijere:) Zelim ti sve najbolje.
  Topli pozdravi Dragani, hvala na tekstovima i savetima.

  • Olja,hvala vam na lepim zeljama.Ali ipak se nadam i da ce Dragana nesto reci. Ja inace nisam zaljubljive prirode,ali od kako sam upoznala doticnog,sve se pretumbalo u mom zivotu,emocije uvek nadvladaju ono realno kada se sretnemo. Mogu samo da se nadam da necu biti vase sudbine tj da ce se ova prica konkretizovati uskoro ili da svako ode svojim putem.Doduse rekla sam to sebi vise puta,pa opet po starom!:)Pozdrav!

   • Priključujem se Olji i Ivi. I kod mene je zajednički kod 292, ali ja ne želim da se otrgnem, nego da to traje, a sve nekako ne liči ni na šta. Neobjašnjivi raskidi, razne sumnje, uplitanje drugih… jako teško, a emocije su izuzetno snažne! Šta raditi ??

 16. dragana nemam reci pohvale,a bidejki nisam srbinka oprosti najbolje nisam razumela,jer to je onaj koi bi na kraju cekala?i posle svega on bi mogao da bude?

  • Hello 🙂

   Zanima ma jedna stvar, a to je da li bi kod 922 zbog cinjenice da je to 11/2 trebalo u vezama tumaciti u nekom smislu i kao jedinicu jer recimo slazem se sa parnim licnim brojevima ali mi se cini da moraju u kodu imati i nesto neparno da bi to funkcionisalo ?!?!

  • Odnosno kako bih se slagala ja kao 922 sa muskarcem 527 jer je zajednicki kod 549 i ima ovu karmicku 9 na kraju. Da li bi to mogla da bude neka trajna veza ili tesko?

 17. Draga Dragana moj kod je 729 a njegov 415,kakva bi nam mogla biti veza,pozzzzzz

 18. moj kod 898 njegov 742 zajednicki 641 .. da li mozete nesto da mi kazete o perspektivi veze
  hvala

 19. ja sam rodjen 01.03.1975. moja sadasnja saputnica 13.11.1976.. Kodove ne znam da izracunam , mada bio bih jako zahvalan ako bih dobio neko tumacenje . Inace svaka cast na tumacenjima i zaista mislim da postoji neka jaka uzajamna povezanost u ovom smislu. Divni ste hvala

 20. Sasa koliko ja videh vasi su zajednicki kodovi 191, pogledajte u gornjem tekstu pise

 21. Svaka cast na analizi, na zalost nigde nisam naisla na analizu veze 279. Moj broj je 999 a njegov 279, da li je u pitanju karmicka veza, da li ce se nastaviti, kojim ce putem ici? Da li mogu da dobijem tumacenje ?

 22. Zanima me za mene i mog decka, ja sam 696 a on 437..Ako bi moglo nesto..hvala 🙂

 23. Moj kod je 134,njegov 167… zajedno daje 292 ! Ja sam na jednom kontinentu,on na drugom.“veza“ traje 3 god sa puno ljubavi,strasti,mrznje,svadjanja,oscilacija i to uglavnom s njegove strane ! Bila sam kod njega i bilo je sve ok,ali kada sam se vratila kuci…neposredno posle toga on se samo povukao bez i jedne reci,razloga…desava se da nestane pa se vrati…kao da se nista nije desilo.place,obecava…budemo opet zajedno,pa opet nestane…pritom u pitanju je velika ljubav…i koliko god bezala od njega on se uvek vraca…interesu je me konkretno znacenje koda 292 hvala .

 24. Bila sam sa deckom 8 meseci, moj kod je 652, njegov 347, zajdenicki kod 999!!!!
  Raskidali smo jako cesto, isto tako se mirili i vracali jedno drugom.Uglavnom je on bio taj koji je pravio gluposti i uzroke raskida.
  Na kraju, sam takoreci dobila batine od njega,bez ikakvog razloga i povoda
  Koliko smo se svadjali,toliko smo se i voleli. Svadje su bile žustre, a sa druge strane je bilo možda čak i previše strasti.
  Da li neko ima objasnjenje za ovaj kod? Ili sličnog iskustva?

 25. Moj broj je 674, a njen 922, zajednički je valjda 696. Raskinuli smo, ima li šanse za pomirenjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *