Pileći bataci sa paprikama

Kraj leta predstavlja sezonu paprika koje bilo sveže, pečene ili kuvane daju pečat našoj prepoznatljivoj domaćoj kuhinji.

Potrebno je (za 4 osobe)

4 pileća bataka

4 crvene paprike

4 zelene paprike

2 glavice crnog luka

1 glavica belog luka

bosiljak, peršun

so i biber

Zagrejati ulje u šerpi  i prethodno usoljene batake propržiti kratko na jakoj vatri, da dobiju rumenu koricu. Izvaditi ih i u  istom ulju propržiti seckan crni i beli luk, dok ne postane staklast a zatim dodati seckanu papriku. Pržiti oko 5-6 minuta, dodati batake i naliti sa šoljom vode (ili supe), poklopiti i dinstati na tihoj vatri oko 40 minuta. Pred kraj dodati seckan svež peršun, bosiljak i biber po ukusu.

Odlično ide uz pirinač ili pire krompir mada se može jesti i kao samostalno jelo.

Prijatno!

Gordana Radojković

 

 

3 comments

  1. Hvala na ideji,dobro „zvuči“…
    kad prođe ručak…javiću…:)

  2. Pripremala po receptu, samo sam dodala sveže ljute papričice, savršeno se „slaže“…ODLIČNO JE !!!!
    HVALA NA IDEJI…

  3. Hvala i Vama na odlicnoj ideji 🙂 Pozdrav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *