Home / Kafa sa tetkom / Pileći bataci sa paprikama
Pileći bataci sa paprikama

Pileći bataci sa paprikama

Kraj leta predstavlja sezonu paprika koje bilo sveže, pečene ili kuvane daju pečat našoj prepoznatljivoj domaćoj kuhinji.

Potrebno je (za 4 osobe)

4 pileća bataka

4 crvene paprike

4 zelene paprike

2 glavice crnog luka

1 glavica belog luka

bosiljak, peršun

so i biber

Zagrejati ulje u šerpi  i prethodno usoljene batake propržiti kratko na jakoj vatri, da dobiju rumenu koricu. Izvaditi ih i u  istom ulju propržiti seckan crni i beli luk, dok ne postane staklast a zatim dodati seckanu papriku. Pržiti oko 5-6 minuta, dodati batake i naliti sa šoljom vode (ili supe), poklopiti i dinstati na tihoj vatri oko 40 minuta. Pred kraj dodati seckan svež peršun, bosiljak i biber po ukusu.

Odlično ide uz pirinač ili pire krompir mada se može jesti i kao samostalno jelo.

Prijatno!

Gordana Radojković

 

 

3 comments

  1. Hvala na ideji,dobro „zvuči“…
    kad prođe ručak…javiću…:)

  2. Pripremala po receptu, samo sam dodala sveže ljute papričice, savršeno se „slaže“…ODLIČNO JE !!!!
    HVALA NA IDEJI…

  3. Hvala i Vama na odlicnoj ideji 🙂 Pozdrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*