Home / Kafa sa tetkom / Muškarci žele samo jednu stvar i zbog toga lažu čak i kad kažu – Volim te
Muškarci žele samo jednu stvar i zbog toga lažu čak i kad kažu – Volim te

Muškarci žele samo jednu stvar i zbog toga lažu čak i kad kažu – Volim te

Istraživanje objavljeno u Journal of Social Psihology, koje je obuhvatilo oba pola, pokazalo je da muškarci danas tri puta više, a i brže, od žena izgovaraju – Volim te, što opovrgava tvrdnju da su žene emocionalnije od muškaraca i da oni često kriju svoja osećanja.

Kad pročitate ovako nešto normalno je da se obradujete jer su muškarci najzad prestali da kriju svoja osećanja i ne slušaju više one savete da pravi muškarac nikada neće pokazati svoja iskrena osećanja, još manje reći nekoj ženi da je voli, jer tog trenutka pokazuje da je slabić kojeg ona može da vrti oko malog prsta. Setite se samo svih onih saveta – kako da ga naterate da vam kaže da vas voli…

Nažalost, nije sve tako jednostavno. Bez obzira što studija pokazuje da su muškarci danas emotivniji i da im nije problem da iskažu svoja osećanja, postoje predrasude koje se vekovima ne menjaju a jedna od njih je da muškarci lažu! Naime, u ovu tvrdnju da muškarci lakše nego žene izgovaraju “volim te” mnogi ne veruju i tvrde da je to samo način da “ubrzaju” vezu i što pre stignu do seksa, da je “volim te” u stvari samo “alatka” za zavođenje, da time stvaraju lažnu sliku da je u pitanju ljubavna romansa.

Ovu efikasnu “alatku”, jer retke su žene koje na “volim te”, smatraju nekom vrstom iluzije, stvaranja veštačke intimnosti, klasičnog muškog mamca, a to što danas češće koriste baš taj mamac je samo zbog toga što su muškarci najzad shvatili da većina žena “pada” na romantiku i nežnost.

Vrlo poražavajuće, zar ne? Ove sumnje u iskrena osećanja muškaraca, pa još da hoće da ih izgovore, su još jedan način kojim treba žene podsetiti da muškarcima nikada ne treba verovati jer oni žele samo jednu stvar i ne biraju sredstva.

Da su iskreni, navode oni koji sumnjaju, muškarci nikada tek tako ne bi ženi rekli da je vole, “volim te” kod žena ima drugačije značenje i težinu. Kako su utvrdili da muško “volim te” nema težinu i uvek ima prikriveno značenje nije objašnjeno sem ako objašnjenje nije  – oni samo lažu, čuvajte se.

 

2 comments

  1. Ljudi se gube u površnim odnosima i sve se nekako kreće u jednom začaranom krugu… Promena jedino može biti obostrana u jednoj dubokoj relaciji između dva bića, dve Ličnosti, a za to je naravno potreban jedan viši duhovni nivo koji podrazumeva i slobodu i odgovoronost, ali i poštovanje trećeg, a to je sam odnos između dvoje ljudi. Sve drugo je zadovoljavanje egoističnih potreba za posedovanjem. Ljubav se rađa iz slobode, ne iz moranja.

  2. „… mnogi ne veruju i tvrde da je to samo način da “ubrzaju” vezu i što pre stignu do seksa,…“

    Pa valjda i žene to žele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*