FreeDigitalPhotos.net

Šta ćeš biti kad porasteš? Biću seksi!

Jedno istraaživanje pokazalo je da devojčice već u uzrastu od šest godina žele da budu seksi.

Uz pomoć psihologa U Ilinoisu, gde je sprovedeno istražvanje nad devojčicama uzrasta od šest do devet godina, Kristi Star,  koji je rukovodio ovim sitraživanjem,  je dokazao da  devojčice već u uzrastu od šest godina imaju svest o moći seksualnosti. Devojčicama kojima su ponuđene dve lutke, jedna oskudno odevena i druga odevena pristojno, trebalo je da pokažu koja lutka im se više dopada i kako bi želele da izgeledaju.

Većina, tačnije 68% devojčica su izabrale prvu lutku, oskudno odevenu, a 72% je izjavilo da je ona mnogo lepša  od lutke koja je pristojno obučena.

Moguće je da devojčice žele da izgledaju kao seksi lutke jer misle da takav izgled dovodi do popularnosti i pruža brojne pogodnosti i privilegije. Devojčice su, izgleda, sasvim svesne toga da seksi izgled može dovesti do popularnosti, izjavio je Star.

Oni koji su radili na ovom istraživanju smatraju da za ovako rano razvijenu svest o seksualnosti kod dece najveću odgovornost snose mediji i majke, odnosno da su majke vaspitavaju svoje ćerke pod uticajem medija i da, nažalost, u tome ne vide ništa loše.

Izvor: www.7sur7.be

Ova vest vam se može učiniti smešnom, no ako malo bolje razmislite, osvrnete se i oslušnete devojčice, videćete da je uticaj mama na ćerke veoma veliki, kada su ovakve stvari u pitanju. One animiraju ćerke da budu mirne dok gledaju raznorazne serije, podstiču ih da imitiraju raznoraznne pevačice, podstiču ih u najranijem uzrastu da pevaju pesme koje im ne priliče i ponosno pričaju o tim uspesima svojih devojčica koje još nisu naučile prva slova.

Modna industrija koja se bavi dečijom garderobom odavno prati svetske trendove i garderoba za devojčice u korak prati modu za odrasle, sve zamaskirano roze bojom.

Sve ovo je naizgled nevino i slatko, ali… na kraju devojčica izabere lutku koja je slika i prilika onoga što svakodnevno gleda na televiziji, model neke pevačice koja malo ima veze sa pevanjem ali to kompenzuje golotinjom…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *