Home / Porodica i zdravlje / Sprečite neprijatan miris nogu
Sprečite neprijatan miris nogu

Sprečite neprijatan miris nogu

Ovi pretopli dani dovode do prekomernog znojenja, kako nam se znoji celo telo tako se znoje i stopala bez obzira što smo uglavnom u sandalama ili papučama. Pored problema što stopalo zbog znojenja često proklizava u obući, naročito u onoj sa potpeticama i platformama, kod mnogih dolazi i do neprijatnog mirisa nogu. Obuća od veštačkih materijala će doprinositi prekomernom znojenju i često nijedno sredstvo ne bude efikasno.

Pored mnogih krema i gelova koji se mogu kupiti protiv znojenja nogu, ovaj problem možete rešiti pravilnom negom stopala.

Kad znojavi i izmučeni ovim visokim temperaturama uletimo ispod tuša često zaboravimo da detaljno operemo i stopala,  ovo je vrlo važno, oprati ih sapunom jer se ne peru sama time što se voda sliva niz naše telo. Dakle, svakodnevno, kada se tuširate, operite i stopala a zatim ih dobro osušite peškirom vodeći računa da pokupite i poslednju kap vode između prstiju. Nakon toga, na stopala I između prstiju nanesite bebi puder.

Dok ste u kući hodajte bosi, toplo je i pustite stopala da dišu. Izbegavajte plastičnu i gumenu obuću.

Svakoga dana, najbolje pred spavanje “odmorite” malo stopala u što hladnijoj vodi, ne ledenoj, ali neka bude što hladnija, u koju ćete sipati kašiku alkoholnog sirćeta ili kašiku soli. I sirće i so su dobri dezinficijensi a ovako ćete i odmoriti umorna stopala. Posle nekoliko dana ćete osetiti veliku promenu, da vam se stopala manje znoje i da nema neprijatnog mirisa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*