FreeDigitalPhotos.net

Sarong, idealan za letovanje

Sarong je ono što mi zovemo maramom za plažu, veliki komad pravougaonog platna, može biti različitih veličina, od svih vrsta materijala, čak i svile i može se nositi na mnogo načina. Sarong kao suknju nose i muškarci i žene u mnogim zemljama Južne Azije, Afrike i na nekim pacifičkim ostrvima.Uopšte, popularan je u tropskim klimatskim uslovima jer se može nositi u svim prilikama, praktičan je i uz nakit može biti i večernja garderoba. Tamo gde je sarong uobičajen deo garderobe, kažu da se može vezati čak na 45 različitih načina, može biti suknja, haljina, svih dužina i uvek je vrlo atraktivan.

Pre nego što krenete na odmor, naročito ako je vaša destinacija neko mesto na moru, obezbedite sebi par saronga različite veličine i dezena i rešili ste problem šta obući do plaže, da biste usput popili kafu ili ručali u nekom restoranu a da ne morate stalno da se presvlačite.

Foto: pourfemme.it

Jedino oko čega morate voditi računa je da sarong čvrsto vežete kako vam ne bi spao a vi se osećali neprijatno.  Možete se odlučiti za bilo koju boju, sarong može biti jednobojan, da se slaže sa kupaćim kostimom, ili šaren, veselih boja koje asociraju na leto, opuštanje, dobar provod. Uz pravilan odabir nakita od drveta ili srebra, sarong možete pretvoriti u večernju haljinu za šetnju pored mora ali i večeru u restoranu.

Kako je vezivanje saronga stvar kreativnosti, vaš je izbor na koji način ćete ga vezati, samo vodite računa da čvorovi ne budu preveliki, naročito ako ga vezujete na ramenu, smetaće vam da okrećete glavu. Još jedan način da sarong sigurno stoji je da na jednom kraju napravite otvor, obmotate sarong oko sebe i drugi kraj provučete kroz ovaj otvor a zatim ga vežete. Čak i ako se čvor odveže, sarong tada ne može lako da spadne. Najsigurnije je da prilikom vezivanja koristite dupli čvor.

Sarong možebiti oivičen resama, jednako je atraktivan. Dobra strana saronga je što može imati više namena, možete se njime pokriti na plaži ako je sunce prejako, možete ga koristiti kao prostirku, nositi ga kao suknju, haljinu, maramu, ima mnogo mogućnosti. Možete ga nositi i sa pantalonama, samo se prepustite mašti.

Ako želite sami da napravite sarong što će biti mnogo jeftinije nego da ga kupite, cena saronga može biti jednaka ceni večernje haljine, ako ste obratile pažnju ima ih po našim prodavnicama, a napraviti ga je vrlo lako, treba samo obrubiti ivice materijala, vodite računa o dezenu i vrsti materijala. Dezen izaberite prema većini garderobe koju ćete poneti na odmor a materijal treba da bude što laganiji, može biti i providan.

Dobra torba, naočare, šešir i spremne ste.

Fotografije: modalicious.blogdo.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *