Home / Kafa sa tetkom / Rižoto sa šampinjonima i tikvicama
Rižoto sa šampinjonima i tikvicama

Rižoto sa šampinjonima i tikvicama

Lagano letnje jelo koje ne zahteva mnogo vremena pored šporeta, ono što ovih dana svi izbegavamo.

Potrebno je:

2 veće tikvice

400 g šampinjona

2 glavice crnog luka

1 mala glavica belog luka

2 kašičice vegete

2 kašike praha za krem supu od pečuraka

so i biber po ukusu

šolja pirinča

2 šolje vode

Luk krupnije iseckati i propržiti na ulju da bude staklast. U to dodati tikvice isečene na štapiće i šampinjone isečene na četvrtine. Dodati vegetu, posoliti i pobiberiti po ukusu, krčkati na tihoj vatri oko 15 minuta a zatim dodati pirinač, prah za krem supu i naliti vodom. Krčkati na tihoj vatri dok pirinač ne bude kuvan i ne upije svu tečnost.

Služi se uz mileram i svežu salatu.

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*